• Novinky

          • Pokyny riaditeľky školy pre zákonných zástupcov
            • Pokyny riaditeľky školy pre zákonných zástupcov

            • vydané dňa 09.11.2020

              1. Žiaci 1. – 4. ročníka, ktorí sa od 10.11.2020 vzdelávajú prezenčne a nezúčastnili sa v dňoch 07.11.2020 a 08.11.2020 testovania, predložia 10.11.2020 upravené písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré je zverejnené pod týmto oznamom.

              Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti je možné podať aj elektronicky prostredníctvom Edupage.

              NÁVOD

              2. Žiaci so ŠVVP 5. – 10. ročníka, ktorí sa od 10.11.2020 vzdelávajú prezenčne a zúčastnili sa v dňoch 07.11.2020 a 08.11.202 testovania, prídu do školy s certifikátom s výsledkom NEGATÍVNY.

          • Prázdniny
            • Prázdniny

            • Dňa 06.11.2020 (piatok) začínajú pre žiakov základnej školy jesenné prázdniny, ktoré budú trvať do 09.11.2020 (pondelok).

              Školské vyučovanie sa opäť začne v utorok 10.11.2020. Pre žiakov 1. – 4. ročníka a žiakov 5. – 10. ročníka so ŠVVP prezenčne, ostatní žiaci dištančne.

              Deti MŠ majú 06.11.2020 a 09.11.2020 po dohode s rodičmi voľno.

              RŠ Mgr. Tatiana Slivková

          • Výtvarný krúžok dištančne
            • Výtvarný krúžok dištančne

            • Vo štvrtok 05.11.2020 členovia výtvarného krúžku zažili veľké prekvapenie. O to sa postaral riaditeľ súkromnej ZUŠ v Snine – Akademický maliar Andrej Smolák. Keďže v súčasnej situácií prezenčná realizácia krúžku nie je možná, riaditeľ súkromnej ZUŠ prišiel s nápadom rozvíjať talent našich žiakov dištančne. Spolu s lektorom Tomášom Ratyčom budú spolupracovať na diaľku cez sociálne siete. Aby žiaci mohli svoje nadanie naplno rozvíjať, dostali krásne darčeky – tašku plnú výtvarných pomôcok. Súkromnej ZUŠ patrí naše veľké poďakovanie.

              Mgr. Janette Gondorová

          • Pokyny riaditeľky školy
            • Pokyny riaditeľky školy

            • vydané dňa 02.11.2020

              na základe Usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ zo dňa 01.11.2020

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR č. 693/2020 vydáva toto usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť.“

              Dňa 31.10. a 01.11. 2020 prebehlo celoplošné testovanie osôb starších ako 10 rokov antigénovým testom.

          • Výroba „vlastného“ papiera
            • Výroba „vlastného“ papiera

            • Na hodine čítania sa štvrtáci vybrali na dlhú cestu časom. Čítali o výrobe papyrusu v starom Egypte, pergamene a prvom papieri vyrobenom v Číne. Veľa sa dozvedeli o histórii papiera, jeho vzniku a oboznámili sa s prvou klasickou kníhtlačou. O svoje získané poznatky sa radi podelili so svojimi mladšími spolužiakmi - druhákmi. Teoretické vedomosti žiakov inšpirovali k tomu, aby si na hodine pracovného vyučovania vyskúšali papier sami vyrobiť.

              Použitý (odpadový) papier natrhali na malé kúsky, pridali teplú vodu a tento rozmočený papier (s pomocou pani učiteľky) rozmixovali ručným mixérom na kašu. Kašovitú hmotu vyliali na plech a zriedili s teplou vodou . Potom už len do riedkej papieroviny načreli vopred pripravené sito, nabrali naň papierovú hmotu, chvíľku počkali, kým voda zo sita odkvapká. Papierovinu na site prekryli výkresom a preklopili. Handričkou odstránili prebytočnú vodu , následne odobrali sito a mokrý hárok papiera s papierovinou nechali vysušiť. Po usušení papier oddelili od podkladu.

              Ručná výroba papiera žiakov uchvátila a zo samotnej práce mali veľkú radosť.

              Mgr. Janette Gondorová

          • Nové pokyny pre materskú školu
            • Nové pokyny pre materskú školu

            • upravujúce postup, organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania detí v ZŠ s MŠ, Koškovce 134 v školskom roku 2020/2021 vypracované v súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR a manuálu MŠVVaŠ SR pod názvom Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v materských školách pre školský rok 2020/2021.

          • Usmernenie riaditeľky školy
            • Usmernenie riaditeľky školy

            • k zabezpečeniu prevádzky školy od 26.10.2020

              Minister školstva, vedy, výskumu a športu vydal rozhodnutie pod číslom: 2020/17949:1-A1810, zo dňa 23. októbra 2020, podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“):

              Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termínoch
              30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

          • Pasovanie prvákov
            • Pasovanie prvákov

            • Škôlkar sa s veľkými očakávaniami stane školákom. Zvyká si na povinnosti, spolužiakov, veľkú školu... Spoznáva písmená, prvé slabiky, čísla, pesničky, ... A už sa nevie dočkať, kedy bude písať perom. Aby ten okamih nastal, deti sa musia stať skutočnými prvákmi - školákmi.

              Dňa 09.10.2020 boli prváci našej školy pasovaní za prvákov. Zabavili sa pri hrách a ukázali, čo sa za krátky čas v škole naučili zo slovenského jazyka, matematiky a prvouky. Dokázali, že poznajú pravidlá vhodného správania sa v škole.

              Pani riaditeľka Mgr. Tatiana Slivková ich po splnení prváckeho sľubu pasovala za prvákov. Popriala im, aby sa vo veľkej škole cítili dobre, mali radosť z učenia, poznávania a objavovania nového.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

          • Poďakovanie našim babkám a dedkom
            • Poďakovanie našim babkám a dedkom

            • Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a október ako Mesiac úcty k starším. Ani tento rok žiaci 1. - 4. ročníka nezabudli na svojich starých rodičov. Pripomenuli si ich lásku, múdrosť, šikovné ruky... Ako poďakovanie za ich dobrotu, vľúdne slovo a spoločne strávený čas svojim babkám a dedkom vyrobili pekné darčeky. Všetkým našim starkým prajeme pevné zdravie, bystrú myseľ, radosť zo života a aby ich aj ďalšie roky sprevádzala úcta a vďačnosť nás všetkých!

              Mgr. Janette Gondorová

          • Krízový plán školy
            • Krízový plán školy

            • v čase dištančného vzdelávania

              1. V prípade, že nie je možné pre celú školu alebo jednotlivé triedy zabezpečiť prezenčné vyučovanie, realizuje sa vyučovanie dištančnou formou.

              2. O začiatku dištančného vzdelávania rozhodne riaditeľka školy a oznámi ho všetkým žiakom aj pedagogickým a odborným zamestnancom prostredníctvom webovej stránky resp. cez aplikáciu Edupage.

          • Povinné nosenie rúšok
            • Povinné nosenie rúšok

            • Materské a základné školy budú otvorené tak ako doteraz, fungujú v normálnom režime. Od pondelka je výrazne odporúčané nosenie rúšok aj pre materské školy. Deti do troch rokov nemusia mať rúška. Pre prvý a druhý stupeň základných škôl bude nosenie rúšok povinné. Deti by rúška mali nosiť v interiéri aj exteriéri, pre učiteľky sú rúška povinné.

              Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode aj pri odchode žiaka zo základnej školy, materskej školy, resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). Zabezpečí pre svoje dieťa, žiaka ZŠ, každý deň dve rúška papierové jednorazové vreckovky.

          • Vyzdvihnutie žiaka zo školy v prípade ochorenia
            • Vyzdvihnutie žiaka zo školy v prípade ochorenia

            • Vážení rodičia,

              v prípade, že nemôžete svojho syna/dcéru zobrať z vyučovania osobne a poveríte tým príbuzného, resp. známeho, prosím, vypíšte tlačivo - Splnomocnenie. Bez neho mu Vášho syna/dcéru nemôžeme vydať.

              Za pochopenie ďakujem

              Mgr. Tatiana Slivková

              riaditeľka školy   

          • Otvorenie školského roka
            • Otvorenie školského roka

            • Vážení rodičia!

              Riaditeľ Základnej školy s materskou školou, Koškovce 134 oznamuje žiakom a ich rodičom, že otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční v stredu dňa 2.9.2020 v priestoroch základnej i materskej školy. V základnej škole sa otvorenie školského roka uskutoční v jednotlivých triedach. V 2. až 9. ročníku bez účasti rodičov. Žiakov prvého ročníka môže v kmeňovej triede sprevádzať jeden zákonný zástupca (dezinfekcia rúk a rúško sú povinné). Taktiež jeden zákonný zástupca sprevádza dieťa v materskej škole len do šatne, kde pri vstupe do triedy ho odovzdáva pedagogickému zamestnancovi (dezinfekcia rúk a rúško sú povinné).

              Organizačné zabezpečenie a časový harmonogram dňa 2.9.2020

              MŠ                 bežná prevádzka od 6,30 – 16,00 hod.

              1. roč.            príchod do školy od 7,15 – 7,20 hod., odchod  o 8,30 hod.

              2. – 9. roč.     príchod do školy od 6,45 – 7,10 hod., odchod  o 8,30 hod.

              Vzhľadom na potrebu dodržiavania protiepidemiologických opatrení a odporúčaní sa upravujú základné organizačné podmienky výchovy a vzdelávania v základných školách i v materských školách pre školský rok 2020/2021.

              Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode aj pri odchode žiaka zo základnej školy, materskej školy, resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). Zabezpečí pre svoje dieťa, žiaka ZŠ, každý deň dve rúška papierové jednorazové vreckovky.

              Zákonný zástupca dieťaťa materskej školy predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do MŠ zdravotný dotazník  (príloha 1) a písomné vyhlásenie  o bezinfekčnosti (príloha 2).

              Zákonný zástupca žiaka základnej školy predkladá pri prvom nástupe žiaka do ZŠ zdravotný dotazník  (príloha 3) a písomné vyhlásenie  o bezinfekčnosti (príloha 4).

              V prípade podozrenia na ochorenie zákonný zástupca informuje triedneho učiteľa a kontaktuje telefonicky detského lekára.

              V prípade, že nemáte možnosť dotazník vytlačiť, môžete si ho osobne prevziať od 28.8.2020 do 31.8.2020 v priestoroch materskej, resp. základnej školy.

              Pri vstupe do budovy bude zriadený ranný filter. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.

              Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch ZŠ. Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška, ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.

              Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná, v škole prebieha riadne školské vyučovanie. Telocvičňa a ostatné vnútorné priestory na šport sa do 20.9.2020 nevyužívajú.

               

              Organizačné zabezpečenie a časový harmonogram od 3.9.2020 do 7.9.2020

              MŠ                   bežná prevádzka od 6.30 - 16.00 hod.

              1. – 4. roč.        príchod od 6,45 – 7,10 hod., 4 vyučovacie hodiny do 10,35 hod.

              5. - 7.roč.          príchod od 6,45 – 7,10 hod., 5 vyučovacích hodín do 11,25 hod.

              8. - 9.roč.          príchod od 6,45 – 7,10 hod., 6 vyučovacích hodín do 12,15 hod.

               

              Stravovanie v školskej jedálni pre prihlásených žiakov od 3.9.2020 do 7.9.2020

              1. a 3 .roč.         10,35 – 10,55 hod.

              2. a 4. roč.         11,00 – 11,20 hod.

              5. a 6. roč.         11,25 – 11,45 hod.

              7. roč.                11,50 – 12,10 hod

              8. – 9. roč.         12,15 – 12,35 hod.

               

              Činnosť ŠKD

              2.9.2020 – zápis žiakov do ŠKD.

              Od 3.9.2020 začína priama činnosť ŠKD v obmedzenom režime od 10,35 hod. do 14,45 hod.

               

              Tlačivá na stiahnutie pre MŠ

              Tlačivá na stiahnutie pre ZŠ

              Zápisné lístky pre stravníkov

              Prajeme všetkým žiakom úspešný nový školský rok.

          • Záver školského roka
            • Záver školského roka

            • Vážení rodičia,

              učebnice sa budú odovzdávať 26.06.2020 (piatok). Z tohto dôvodu je prítomnosť žiaka v škole nutná aspoň v tento deň (prevzatie vecí zabudnutých v škole - prezúvky, pomôcky, oblečenie, odovzdanie učebníc). Bližšie informácie Vám podá triedny učiteľ.

              Vo štvrtok 25.06.2020 sa koná hodnotiaca pedagogická rada. Ak sa do tohto termínu Vaše dieťa nedostaví do školy a nemá odovzdané zadané práce, bude nehodnotené a pred postupom do vyššieho ročníka ho čaká preskúšanie v auguste 2020.

              V utorok 30.06.2020 budú žiaci v triedach dostávať vysvedčenia. Budú iné ako obyčajne, pretože aj tento školský rok bol iný, taký, ako sme ešte nezažili. Na vysvedčeniach budú mať žiaci uvedené slovíčko "absolvoval". Súčasťou záverečného hodnotenia žiakov bude aj doplnenie o slovný komentár - zhodnotenie prístupu žiaka k vyučovaniu. Takýto spôsob hodnotenia je v súlade s usmernením Ministerstva školstva zo dňa 18.06.2020 a považujeme ho v danej situácii za najlepší.

              Písanie slovných komentárov je z odborného hľadiska časovo náročné, dúfame, že ich oceníte ako dôležitú spätnú väzbu. Ak budete mať záujem o hlbšie vysvetlenie alebo viac informácii, kontaktujte daného učiteľa.

              Slávnostné zhromaždenie k ukončeniu školského roka pred školou nebude. Pre žiakov školy nebude ani obed. Žiaci odchádzajú po prevzatí vysvedčenia domov.

              Prevádzka materskej školy ostáva v tento deň nezmenená.

               

              Koškovce 22.06.2020

              RNDr. František Bočkay

              riaditeľ školy

          • Pokyny pre zákonného zástupcu žiaka,
            • Pokyny pre zákonného zástupcu žiaka,

            • ktorý od 22.06.2020 nastúpi do ZŠ

              Zákonný zástupca žiaka:

              • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
              • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
              • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy do konca školského roku 2019/2020.
          • 1. júna sa znovu otvárajú školy
            • 1. júna sa znovu otvárajú školy

            • Milí rodičia, teší nás, že ste prihlásili svoje deti do školy i škôlky v tak veľkom počte, cca až 83% všetkých žiakov 1.-5. ročníka a materskej školy. Chceme Vás informovať, že škola i škôlka je pripravená, vyzdobená a všetci učitelia sa tešia na žiakov i deti. Naďalej bude zabezpečené dištančné vzdelávanie pre žiakov šiestych až deviatych ročníkov a pre žiakov prvých až piatych ročníkov, ktorí nebudú umiestnení v škole, v rozsahu a forme, ktoré umožňujú personálne a technické možnosti školy. Časový harmonogram vyučovania od 1.6.2020 nájdete v prílohe.

              Tešíme sa na vás!

              vedenie školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
      • 0905541712
      • 057 78 88 000 0918 462 501
      • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
      • 036158933
      • 2021339100
      • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje