• Novinky

          • Prijímačky na stredné školy 2021
            • Prijímačky na stredné školy 2021

            • V rámci dištančného vzdelávania počas šk. roka 2019/2020 a 2020/2021 bolo základným školám odporúčané slovné hodnotenie, ktoré základné školy môžu používať podľa zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Stredné školy zohľadňujú v prijímacom konaní známky slovného hodnotenia alebo hodnotenia „absolvoval“. Pre tieto prípady zverejnilo ministerstvo školstva na edičnom portáli pod č. 062 alternatívne tlačivo prihlášky na štúdium na strednej škole, kde sú uvedené známky aj za polročné hodnotenie. Riaditelia strednej školy zverejnia podmienky prijatia na štúdium na strednej škole a kritériá na úspešné vykonanie prijímacej skúšky na štúdium vo všetkých odboroch vzdelávania stredných škôl do 26. februára 2021.

              1. a) Zákonný zástupca (ZZ) má povinnosť doručiť do 8.4.2021 do základnej školy najviac štyri vyplnené prihlášky na štúdium na strednej škole, z toho - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania a - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania.

              b) Forma podania prihlášky je možná: - elektronická (zadáva sa v systéme aSc agenda, eŠkola), bez podpisu zákonného zástupcu alebo - listinná (papierová) v tlačenej forme na tlačive č. 056 MŠVVaŠ SR (https://edicnyportal.iedu.sk/Forms/Show/4119) alebo na tlačive č. 062 MŠVVaŠ SR (https://edicnyportal.iedu.sk/Forms/Show/4462), s podpisom zákonného zástupcu.

              c) Na jeden konkrétny študijný alebo učebný odbor strednej školy je možné podať iba jednu prihlášku, a to buď v elektronickej alebo v listinnej forme.

              d) Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti pre účel schopnosti študovať zvolený študijný alebo učebný odbor sa prikladá na prílohe č. 2 rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 26. januára 2021 (príloha č. 2: https://www.minedu.sk/data/att/18513.pdf) len pre: - študijné odbory alebo učebné odbory uvedené v prílohe č. 1 rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 26. januára 2021 (príloha č. 1: https://www.minedu.sk/data/att/18512.pdf), - študijné odbory na strednej športovej škole (toto potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa vydáva na základe telovýchovnej prehliadky od lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore telovýchovné lekárstvo), - žiaka so zdravotným znevýhodnením. Výchovný poradca poskytne žiakom vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka a koordinuje žiakov, aby toto potvrdenie od lekára získali najneskôr do 8. apríla 2021.

              e) K vyplnenej prihláške je možné priložiť kópiu vysvedčenia v prípade, ak bol žiak z niektorého vyučovacieho predmetu na vysvedčení hodnotený slovne.

              f) Prihlášku na strednú športovú školu je nutné zaslať v čo najskoršom termíne od ukončenia hodnotenia žiaka za 1. polrok šk. roka 2020/2021, nakoľko športovým školám bude umožnené konať skúšky na overenie špeciálneho nadania pre zimné športy aj v skoršom ako májovom termíne, avšak iba v prípade zlepšenia epidemiologickej situácie a usmernenia ministerstva ohľadom konkrétneho termínu konania skúšok.

              2. Zákonný zástupca žiaka do 8.4.2021 doručí riaditeľovi základnej školy najviac 4 prihlášky na strednú školu aj s prílohami. Ak bol žiak za prvý polrok šk. roka 2020/2021 hodnotený k 31.1.2021, prihlášky doručuje v termíne od 1.2.2021

              K týmto informáciám škola uskutoční online triedne rodičovské združenie. O jeho termíne budeme zákonných zástupcov žiaka včas informovať. V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte výchovnú poradkyňu emailom alebo telefonicky.

               

          • Zápis detí do 1. ročníka 2021
            • Zápis detí do 1. ročníka 2021

            • VÁŽENÍ RODIČIA BUDÚCICH PRVÁKOV,

              zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v čase mimoriadnej situácie zapríčinenej pandémiou COVID -19 do Základnej školy s materskou školou, Koškovce 134 na školský rok 2021/2022 sa uskutoční 15.04.2021 (vo štvrtok).

              Vzhľadom na aktuálnu situáciu oznamujeme informácie ohľadom zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v čase mimoriadnej situácie.

              ZÁPIS SA ORGANIZUJE BEZ OSOBNEJ PRÍTOMNOSTI DETÍ

          • Projekty z prvouky
            • Projekty z prvouky

            • Projekty Živočíšne spoločenstvá – včely, mravce

              Na hodinách prvouky sa druháci našej školy veľa naučili o živote mravcov a včiel. Dozvedeli sa, kde mravce a včely žijú, aký majú spôsob života, zistili, aký majú význam a úžitok pre nás ľudí. Taktiež sa zoznámili s včelími produktami a ich využitím. Svoje poznatky z vyučovacích hodín si prehĺbili aj vyhľadávaním informácií v knihách a encyklopédiách. Nakoniec svoje vedomosti zrealizovali v projektoch. Niektorí pracovali samostatne, iní spolupracovali s rodičmi alebo súrodencami. Prezentovať však svoje dielo zvládol každý sám.

              Mgr. Janette Gondorová

          • Nebuď otrok drog
            • Nebuď otrok drog

            • TASR štartuje ďalší zo série projektov Nebuď otrok drog

              Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) odštartovala šiestu sériu projektu Nebuď otrok drog. Jeho cieľom je upozorniť školskú mládež na nebezpečenstvo závislostí a nepriaznivý vplyv návykových látok na život človeka. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR, v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít na rok 2020. Jeho súčasťou je aj seriál televíznych relácií, ktorých hosťami budú populárne osobnosti z oblasti umenia, športu a médií.

              „Seriál sme nazvali Opýtaj sa hviezdy. Naším cieľom je ukázať mladým ľuďom, že úspešná kariéra i zvládanie náročných pracovných povinností sa dá dosiahnuť bez akejkoľvek nedovolenej podpory,“ uviedol projektový manažér TASR Ján Lašák.

              Hosťami moderátora Juraja Šimka v štúdiu TASR.TV boli:

              Fero Joke (INFLUENCER): “Zabúdame na to, čo bude po užití drogy, chceme žiť tu a teraz, ale nemyslíme na to, čo môže nastať potom,” myslí si Fero Joke a s úsmevom vyzýva mladú generáciu: “Piť alkohol a fajčiť vôbec nie je sexi, nerobte to!” Video

              Marek Slovák (HOKEJISTA): Šport ťa naučí disciplíne, na drogy ani nepomyslíš. Video

              Matej Tóth (ATLÉT): Rozpráva nielen o jeho športových úspechoch, ale aj o úskaliach, ktoré so sebou kariéra športovca prináša. Video

              Celeste Buckingham (SPEVÁČKA): Z drog som mala vždy strach, ale s cigaretami bojujem doteraz. Video

              Ondrej Kandráč (MUZIKANT): V alkohole a cigaretách je len chvíľkový pocit šťastia, človeka nakoniec zničia. Video

              Viktor Vincze (MODERÁTOR): Rozpráva nielen o začiatkoch jeho televíznej kariéry, ale aj o tom, ako zvláda stres a aké je jeho životné krédo. „Nestanovujem si ciele, len dôverujem životu, že ma vedie cestou, ktorá je pre mňa dobrá.“ Video

              Ľubomír Okruhlica (RIADITEĽ Centra pre liečbu drogových závislostí): Aké sú príčiny závislostí? Dá sa zo závislostí vyliečiť? Video

              Špecifickým prvkom niektorých relácií je skutočnosť, že zopár otázok respondentovi položili prostredníctvom 'selfieankety' aj samotní školáci. Pýtali sa žiaci základných či stredných škôl, ktoré hostia v štúdiu kedysi navštevovali a pre mnohých svojich mladších spolužiakov sú dnes vzormi. Na nebezpečenstvo závislostí upozorní v televíznom štúdiu aj riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí Ľubomír Okruhlica, ktorý je zároveň odborným garantom tohto projektu.

              Súčasťou projektu je aj zapojenie základných a stredných škôl do jeho aktivít. Umiestnením relácie na svojom školskom webe sa škola môže zapojiť do žrebovania o poukážky na nákup elektroniky. Samotné relácie budú postupne zverejňované na stránkach nebudotrokdrog.sk, teraz.sk a skolske.sk.

              Nebuď otrok drog je projekt TASR, ktorý verejnoprávna agentúra realizuje od roku 2013 vždy v inej podobe. V priebehu tohto obdobia sa do jeho aktivít zapojili tisíce žiakov základných a stredných škôl zo Slovenska prostredníctvom vedomostných kvízov, tvorbou digitálnych nosičov, literárnych a výtvarných súťaží.

              Zdroj: nebudotrokdrog.sk a skolske.sk

          • Vianočný pozdrav - video
            • Vianočný pozdrav - video

            • Prajeme Vám krásne prežitie vianočných sviatkov, príjemnú atmosféru v kruhu blízkych, šťastie a lásku po celý nový rok 2021! Ďakujeme za spoluprácu :-)

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Deti Školského klubu ZŠ s MŠ, Koškovce sa zapojili do celoslovenskej výzvy. Milými a praktickými darčekmi spríjemnia sviatky babičkám a deduškom v domove dôchodcov. K darom pribalili aj vianočný pozdrav, no hlavne kúsok srdiečka.

              Ivana Čerňová

          • Vianočné tvorenie na našej škole
            • Vianočné tvorenie na našej škole

            • Blížia sa Vianoce, najkrajšie sviatky v roku. Sú časom lásky, dobroty a tepla domova, kedy sa navzájom obdarúvame a prežívame krásne spoločné chvíle s rodinou a priateľmi. Najviac sa na ne však tešia deti, hlavne na prekvapenia, ktoré sa objavia pod vianočným stromčekom. Aj žiaci 1.- 4. ročníka na našej škole pomáhajú vykúzliť nádhernú atmosféru blížiacich sa sviatkov. Počas celého obdobia adventu dokázali, že sú veľmi šikovní a kreatívni. So svojimi učiteľkami a vychovávateľkami v ŠKD vytvorili svojimi šikovnými ručičkami množstvo krásnych výrobkov.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Školské kolo matematickej pytagoriády na našej škole
            • Školské kolo matematickej pytagoriády na našej škole

            • Dňa 9.12.2020 a 10.12.2020 prebiehalo školské kolo matematickej pytagoriády kategórie P3 – P8. Vzhľadom na aktuálne protipandemické opatrenia nastala zmena v spôsobe realizácie tejto matematickej súťaže. Žiaci 3. a 4. ročníka sa zúčastnili súťaže prezenčne - klasickou papierovou formou, ale žiaci 5. - 8. ročníka dištančne - online. Úspešnými riešiteľmi sa stali:

              P3

              1. Ivan Mihalisko (20 b)

              2. Matej Katana (19 b)

              3. Alex Pavlikovič (18 b)

               

              P4

              1. Aurélia Hudáková (14 b)

               

              P5

              1. Ema Andrejčáková (19 b)

              2. Simona Ufnárová (18 b)

              3. Zachariáš Danko (15 b)

              4. Kristína Lopatová (14 b)

              5. Katarína Mrizová (13 b)

               

              Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na okresnom kole!

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Koškováčik
            • Koškováčik

            • O tom, že „naše deti“ majú tvorivého ducha, nás presvedčili žiaci 5. a 6. ročníka. Od septembra vymýšľali básničky, príbehy, hádanky, kvízy.... Pod vedením svojich učiteliek slovenského jazyka Gavalčinovej a Gondorovej svoje nápady a myšlienky dali na papier a vznikol z toho časopis, ktorému vymysleli meno Koškováčik. Je to zatiaľ prvé číslo, ktoré si môžete prečítať na našej stránke. Spoločne dúfame, že sa k nám pridajú aj ďalší žiaci (ktorí majú chuť písať a tvoriť) 😊

              Veď posúďte sami, ako im to išlo...

              Mgr. Janette Gondorová

          • Mikuláš, Mikuláš, niečo pre nás máš?
            • Mikuláš, Mikuláš, niečo pre nás máš?

            • Dňa 04.12.2020 sme mali v škôlke Mikuláša. Aj napriek situácii v akej sa momentálne nachádzame, Mikuláš na deti v materskej škole nezabudol.

              Ako každé ráno, aj dnes prišli deti do materskej školy. Niekto by si povedal, že to je obyčajný deň. No pre nás v škôlke, to vôbec obyčajný deň nebol. Deti si prichystali pre rodičov prostredníctvom videa krásne vystúpenie v podobe básní a piesní. A pretože pekne vystupovali, Mikuláš ich odmenil balíčkom. A, že či si ho zaslúžili? Áno, zaslúžili! Pretože Mikuláš dobré deti odmeňuje a nezabúda na ne.

              Mgr. Katarína Šimečková

          • Deň vďakyvzdania
            • Deň vďakyvzdania

            • Žiaci 1. – 4. ročníka na hodinách ANJ spoznávajú okrem prvých anglických slov aj tradície, ktoré sa slávia v anglicky hovoriacich krajinách. Takýmto sviatkom je aj Deň vďakyvzdania. Žiaci spoznali vznik tohto sviatku, vedia, ako sa slávi dnes. Od roku 1941 sa tento najväčší americký sviatok oslavuje štvrtý novembrový štvrtok. V ten deň vyjadrujú Američania vďačnosť za úrodu a jedlo.

              Deti na hodinách tvorili moriaka, tak príznačného pre tento deň. Vyjadrili svoju vďaku a svoje myšlienky nakreslili, napísali. A za čo sú vďačné naše deti? Najviac za rodinu, za rodičov a zážitky s nimi, že sa o nich starajú, sú vďační za mamku, že pre nich všetko robí, za ocka, čo im kupuje rozličné veci, babku a dedka ktorí ich ľúbia a hrajú sa s nimi, za školu.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

          • Prikrmovanie vtákov v zime
            • Prikrmovanie vtákov v zime

            • Ešte v polovici novembra si žiaci 1.A zaobstarali kŕmidlo pre vtáčiky. Umiestili ho tak, aby bolo pre vtáky na bezpečnom a dostupnom mieste. S príchodom chladných dní začali s prikrmovaním. Do kŕmidla im sypú zrniečka slnečnice. A s radosťou cez okno pozorujú, ako ju chodia zobkať sýkorky.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

          • Slnečná sústava
            • Slnečná sústava

            • Žiaci 4.A sa na hodinách prírodovedy venovali zaujímavej téme – Slnečná sústava. Téma ich veľmi zaujala, o planéty sa zaujímali a domov si odniesli veľa vedomostí. Pomocou nich a rodičov vytvorili zaujímavé 3D projekty. Najoriginálnejšie obdivujú spolužiaci. Sú totiž vystavené v triede.

              Mgr. Janette Gondorová

          • Pokyny riaditeľky školy pre zákonných zástupcov
            • Pokyny riaditeľky školy pre zákonných zástupcov

            • vydané dňa 09.11.2020

              1. Žiaci 1. – 4. ročníka, ktorí sa od 10.11.2020 vzdelávajú prezenčne a nezúčastnili sa v dňoch 07.11.2020 a 08.11.2020 testovania, predložia 10.11.2020 upravené písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré je zverejnené pod týmto oznamom.

              Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti je možné podať aj elektronicky prostredníctvom Edupage.

              NÁVOD

              2. Žiaci so ŠVVP 5. – 10. ročníka, ktorí sa od 10.11.2020 vzdelávajú prezenčne a zúčastnili sa v dňoch 07.11.2020 a 08.11.202 testovania, prídu do školy s certifikátom s výsledkom NEGATÍVNY.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
      • 0905541712
      • 057 78 88 000 0918 462 501
      • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
      • 036158933
      • 2021339100
      • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje