• Novinky

          • Noc so svätou Katarínou
            • Noc so svätou Katarínou

            • Dňa 29.11.2019 sme si na ZŠ s MŠ v Koškovciach so žiakmi 1. - 4. ročníka a deťmi z MŠ priblížili tradície a zvyky našich starých mám, ktoré sa spájali s dňom i nocou svätej Kataríny. Dievčatá sa mohli na chvíľu vžiť do úlohy „Katarínok“, ktoré usilovne vymetali kúty husacími perami, robili na dvere kríže cesnakom a mazali ním dokonca dvere a zámky, aby sa chránili pred strigami. Zároveň si mohli vyskúšať aj veštenie s čerešňovými vetvičkami. Sadili ich do črepníkov a polievali tak, že naberali vodu do úst. Atmosféru poslednej „katarínskej tancovačky“ pred adventom si mohli všetci priblížiť v spoločnom tanci a speve.

              Po prezentácii zvykov nasledovali aktivity, ktoré nám pripravili predstaviteľky z Únie žien v Koškovciach. Deti si pri nich mohli vyskúšať zdobiť medovníky, vyrobiť zdravé nepečené guľky, vychutnať výborný vianočný punč, ale si aj overiť svoju zručnosť pri ozdobnom vyrezávaní z jabĺk. Potom už deti šantili v telocvični, kde boli pre nich pripravené rôzne zábavné hry a súťaže. Za vynaloženú námahu dostali všetci sladkú odmenu.

              Po chrumkavej pizze sa deti mohli zúčastniť aj akcie „Noc čítania biblie“, kde si pozreli zaujímavý biblický príbeh. Potom už všetci pracovali ako včielky. Spolu s pani učiteľkami zdobili adventné vence, papierové tanieriky servítkovou technikou, vyrábali stromčeky z filcu a ozdobné vázičky. Všetky aktivity boli zamerané na prezentáciu svätej Kataríny, ktorá bola podľa legendy veľmi šikovná a pracovitá. Po aktivitách väčšina detí 1. - 4. ročníka ostávala spať v škole, čím dokázali svoju odvahu v tento predvianočný čas. Šťastné a usmievavé tváre detí svedčili o vydarenosti tejto akcie.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • Počas dvoch novembrových týždňov sa žiaci štvrtého, piateho a šiesteho ročníka zúčastnili plaveckého výcviku, ktorý sa realizoval na plavárni v Humennom.

              Cieľom výcviku bolo vytvoriť u žiakov pozitívny vzťah k vodnému prostrediu, odbúrať strach z vody a naučiť ich správnej technike plaveckých štýlov kraul a prsia. Žiaci boli aktívni, vytrvalí a snaživí. Niektorí sa s bazénom a vodou spočiatku len zoznamovali a neskôr si osvojovali správnu techniku plávania. Iní už mali viac skúseností s vodou a svoju plaveckú techniku si zdokonaľovali. Všetci žiaci, ktorí sa plaveckého výcviku zúčastnili, vedia plávať. Dokázali to aj na pretekoch v posledný deň výcviku.

              Tento výcvik však nebol len o plávaní a súťažení, ale aj o zábave a nezabudnuteľných zážitkoch, ktoré prispeli k upevneniu vzťahov medzi žiakmi. Pohyb vo vode je pre zdravie a vývin dieťaťa prospešný zvlášť pre rozvoj dýchacieho systému a rovnomerné zaťaženie svalstva. Veríme, že sa plávaniu budú naši žiaci venovať aj vo svojom voľnom čase.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

          • Okresné kolo olympiády zo SJL
            • Okresné kolo olympiády zo SJL

            • Dňa 27.11.2019 sa v CVČ Dúha v Humennom konal 12. ročník okresného kola olympiády zo SJL. Zúčastnilo sa ho 10 žiakov ZŠ z okresu Humenné. Medzi nimi bol aj náš žiak IX.A triedy Tomáš Hrin, ktorý obsadil krásne 2. miesto a od postupu do krajského kola ho delil len jeden bod. Srdečne mu blahoželáme.

              Mgr. Jana Gavalčinová

          • Futbalový turnaj
            • Futbalový turnaj

            • Naša škola aj tento rok organizovala 25.11.2019 športové podujatia. V mesiaci november v rámci realizovania myšlienky „ZOBER LOPTU NIE DROGY„ sa v priateľskom turnaji stretli 3 futbalové družstvá žiakov piateho až deviateho ročníka. Každé družstvo si vybralo názov futbalového klubu, ktorý obdivuje a tak sme na palubovke privítali: FK Humenné, Juventus Turín a Real Madrid a mohlo sa začať hrať. Futbalový turnaj prebiehal v duchu - fair play a všetci zúčastnení si dobre zašportovali. Turnaja sa zúčastnilo 15 žiakov. Na prvom mieste skončilo prvé družstvo s kapitánom Alexom Ferencom, na druhom mieste skončilo druhé družstvo s kapitánom Robertom Bučkom a na treťom mieste skončilo tretie družstvo s kapitánom Pavlom Goroľom. Organizátorom futbalového turnaja bola p. učiteľka Marta Kocanová a p. učiteľka Anna Ridarská, dozor mala p. asistentka Surmajová.

              Ing. Anna Ridarská

          • Najkrajší účes (Kozmetický salón)
            • Najkrajší účes (Kozmetický salón)

            • Naše dievčatá sa rady pekne obliekajú a nemenej pozornosti venujú svojim vlasom, preto sme sa rozhodli, že pre nich usporiadame 25.11.2019 súťaž s názvom „Najkrajší účes“. Pani učiteľky zabezpečili všetko potrebné a aj dievčatá prispeli malými drobnosťami. A tak sa stalo, že sa trieda premenila na kozmetický salón. Chlapci v tom čase hrali futbalový turnaj, preto sa dievčatá mohli nerušene realizovať. Po tom čo si všetko vyskúšali sa dievčatá upravili a na odbornej porote pozostávajúcej z p. učiteľky M. Krížovej a p. učiteľky M. Ficovej ostalo len vybrať ten najkrajší účes. Vyberali sa tri dievčatá, ktoré obsadili prvé, druhé a tretie miesto. Dozor mala p. asistentka Šimúnová.

              Ing. Anna Ridarská

          • Pasovanie prvákov
            • Pasovanie prvákov

            • Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností, pravidiel….

              Po troch mesiacoch vzájomného spoznávania sa, ale aj zoznamovania s prvými písmenkami a číslami sa 22.11.2019 uskutočnilo v ZŠ s MŠ v Koškovciach slávnostné pasovanie prvákov do „cechu školského“. Ako po iné roky aj tento rok úlohou prvákov bolo ukázať, čo sa za krátky čas strávený v školských laviciach naučili. Žiaci spievali pesničky, čítali slová, počítali príklady, hádali hádanky. Naši najmladší sa museli spoľahnúť len na svoje vlastné sily. No presvedčili nás, že to všetko už hravo zvládnu. Po zložení „sľubu prváka“, kde sa všetci zaviazali zodpovedne plniť svoje povinnosti, múdro používať slová, pomáhať si a prejavovať odvahu aj trpezlivosť, mohli byť žiaci prijatí do „cechu školského“. Postupne po jednom, predstúpili pred „kráľa“, kde boli pasovaní veľkou farebnou ceruzkou. Aby na tento deň naši prváčikovia nezabudli, pán riaditeľ RNDr. František Bočkay im odovzdal pamätný list a pekným slovom ich povzbudil na dlhej ceste za poznaním. Deti domov odchádzali s hrdosťou a s peknými spomienkami na vydarené podujatie.

              Naši milí prváci, prajeme vám, aby sa vaše túžby splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby ste okrem vedomostí zažili i kopec radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobrej práce. Hoci zdolávanie prekážok občas trochu bolí. Vydržte, veď to za to stojí!

              Mgr. Janette Gondorová

          • Stretnutie k voľbe povolania
            • Stretnutie k voľbe povolania

            • Dňa 19.11.2019 sa v zasadačke MÚ v Humennom stretli žiaci našej školy z 8. a 9. ročníka spolu so žiakmi z viacerých základných škôl v našom okrese, aby so dozvedeli od kompetentných informácie o duálnom vzdelávaní. Nakoľko deviataci stoja pred vážnym rozhodnutím, ktoré ovplyvní ich život minimálne na ďalšie tri – štyri roky, so záujmom počúvali informácie o školách v Prešovskom kraji, na ktorých už takéto vzdelávanie prebieha. Po krátkej prestávke sa dozvedeli o potrebách trhu práce u nás i v zahraničí a ďalších povolaniach v blízkej i ďalekej budúcnosti. Uvedomili si , že niektoré zanikli, zanikajú a iné sa vytvoria.

              Záverom môžeme skonštatovať, že pomocou tejto akcie, ktorú zorganizovala Mgr. Jana TaňkošováÚPSVR v Humennom, sa naši žiaci budú lepšie orientovať v systém duálneho vzdelávania a jeho využití v Prešovskom regióne. Pomocou získaných informácií si dokážu zvoliť tú správnu strednú školu.

              Mgr. Jana Gavalčinová

          • Príbehmi k poznaniu – Úspešní Rómovia
            • Príbehmi k poznaniu – Úspešní Rómovia

            • Žiaci 8.B, 9.B a 10.A triedy sa dňa 12.11.2019 formou publikácie Príbehmi k poznaniu – Úspešní Rómovia zoznámili s pätnástimi mladými ľuďmi z celého Slovenska, ktorí majú jedno spoločné. Sú to mladí úspešní Rómovia, ktorí sa aj napriek ťažkým životným prekážkam dokázali presadiť a inšpirovať druhých.

              Žiaci si mohli prečítať o životnej ceste jednotlivých mladých Rómoch, o ich náročnej životnej situácii, o ich pocitoch, o ich snoch, … Dozvedeli sa, že napriek životu v osade svoju cestu za svojim snom nevzdali a dnes študujú, venujú sa umeniu, pracujú na školách a v médiách. V závere žiaci vyjadrili svoje predstavy o budúcom povolaní a živote.

              Triedna učiteľka Mgr. Martina Ficová a pani asistentka Alenka Voroňaková ďakujú žiakom za ich otvorenosť.

          • Posvietim si lucerničkou
            • Posvietim si lucerničkou

            • Dňa 06.11.2019 žiaci 9.B triedy počas pracovného vyučovania ako spomienku na svojich blízkych, živých aj zosnulých, vyrábali lucerničku ako symbol svetla na našej ceste životom. Zároveň si zaspomínali aj rómskymi piesňami, ktoré si spoločne zahrali a zaspievali.

              Žiakom za ich tvorivosť a zručnosť ďakuje triedna učiteľka Mgr. Martina Ficová.

          • Komparo
            • Komparo

            • Vážení rodičia,

              určite Vám záleží na tom, aby sa Vaše dieťa dostalo na dobrú strednú školu, ktorá mu zabezpečí lepšiu budúcnosť. Stredné školy zohľadňujú v prijímacom konaní aj výsledky celoštátneho Testovania 9, ktoré Vaše deti tento alebo budúci školský rok absolvujú. Ak hľadáte spôsob, ako svojmu dieťaťu pomôcť priblížiť sa k vytúženým výsledkom, práve testovanie KOMPARO je vynikajúcou voľbou.

              Mnohí žiaci nemajú s podobnými testami dosť skúseností. Spoločnosť EXAM testing preto každý rok ponúka žiakom jedinečnú možnosť vyskúšať si už v 8. ročníku a následne aj v 9. ročníku testy podobné tým, ktoré ich čakajú na Testovaní 9.

              Najbližšie cvičné testovanie KOMPARO pre ôsmakov aj deviatakov sa uskutoční už 14. novembra 2019. Každý účastník dostane podrobnú informáciu o svojich výsledkoch. Dozvie sa, ako je na tom v porovnaní s rovesníkmi z celého Slovenska, ktoré typy úloh mu robia problémy a ktoré učivo si ešte musí zopakovať. Táto analýza sa stane akýmsi kompasom, ktorý pomôže účastníkom nájsť smer, ktorým by sa mali vydať na ďalšej ceste za úspechom.

              Hoci je účasť na testovaní KOMPARO dobrovoľná, každoročne sa doň zapájajú tisíce žiakov. Aj pre školy je KOMPARO veľmi užitočnou spätnou väzbou.

              Veríme, že ak sa vaše dieťa rozhodne zúčastniť na testovaní KOMPARO, bude to zmysluplná investícia, ktorá pomôže napredovať tým, ktorých máte najradšej. Poplatok za účasť žiaka na testovaní je 6,50 €. Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Koškovce prispieva sumou 3,30 € a rodič dopláca sumu 3,20 € na žiaka.

          • Testovanie 5
            • Testovanie 5

            • Testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (T5-2019) sa v školskom roku 2019/2020 uskutoční 20. novembra 2019 (streda) na všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. Na testovaní sa zúčastnia žiaci 5. ročníka ZŠ, vrátane žiakov so ŠVVP, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

          • Celoslovenské kolo Timravinej studničky
            • Celoslovenské kolo Timravinej studničky

            • Tradičným podujatím, ktoré organizuje mesto Lučenec, je celoslovenská súťaž v prednese pôvodnej slovenskej prózy Timravina studnička. Dňa 15.11.2019 prebiehal už 23. ročník tejto súťaže. Timravina studnička bola obrovským umeleckým zážitkom z krásy interpretovaného slova, priniesla mnoho výborných prednesov, inšpirácií a podnetov, ako citlivo pracovať so slovom. V nej si zmerali svoj talent recitátori všetkých vekových kategórií z celého Slovenska. Súťažilo sa v piatich kategóriách. V prvej kategórii súťažil aj recitátor z našej školy, Daniel Kočan, ktorý reprezentoval aj náš región.

              Slávnostné vyhlasovanie výsledkov prebiehalo v Divadle Boženy Slančíkovej Timravy. Veľkou radosťou pre nás bolo, keď sme sa dozvedeli, že náš malý recitátor, Daniel Kočan, sa umiestnil v 1. kategórii na 3. mieste. Dokázal obhájiť svoje výnimočné recitačné schopnosti aj keď je ešte len druháčik.

              Srdečne mu blahoželáme a želáme mu veľa úspechov v jeho ďalšej recitačnej činnosti.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Okresné majstrovstvá vo vybíjanej
            • Okresné majstrovstvá vo vybíjanej

            • Dňa 15.11.2019 sa v ZŠ Hrnčiarska uskutočnili okresné majstrovstvá vo vybíjanej mladších žiakov a žiačok. Zúčastnili sa ich aj naši najmladší športovci. Po dvoch úvodných víťazstvách ich čakalo finále s usporiadajúcou školou. Dôležitý zápas sa skončil remízou. To znamenalo, že o víťazovi rozhodol počet vybitých hráčov vo všetkých zápasoch a ZŠ Hrnčiarska ich mala o jedného viac. Poďakovanie patrí všetkým žiakom, pretože ich zanietenie prekonalo všetok smútok z tesného druhého miesta. Blahoželáme!

              Konečné poradie:

              1. miesto ZŠ Hrnčiarska,

              2. miesto ZŠ s MŠ Koškovce,

              3. miesto ZŠ Darg. Hrdinov,

              4. miesto ZŠ Ohradzany.

          • Súťaž v prvej pomoci
            • Súťaž v prvej pomoci

            • Dňa 12. novembra sa na SZŠ v Humennom konala regionálna súťaž v prvej pomoci pre žiakov 9. ročníkov základných škôl. Zúčastnilo sa jej 21 družstiev z okresov Humenné, Snina, Medzilaborce a Vranov nad Topľou. Najlepšie teoretické vedomosti a praktické zručnosti preukázali práve žiaci našej školy. Družstvo v zložení Samuel Balica, Tomáš Hrin a Jakub Haľko obsadilo prvé miesto a získalo víťazný pohár. Blahoželáme!

              Konečné poradie:

              1. ZŠ s MŠ Koškovce,

              2. ZŠ Lúčna Vranov nad Topľou,

              3. ZŠ Pugačevova Humenné.

          • Príbehmi k poznaniu – Úspešní Rómovia
            • Príbehmi k poznaniu – Úspešní Rómovia

            • Žiaci 8.B, 9.B a 10.A triedy sa dňa 12.11.2019 formou publikácie Príbehmi k poznaniu – Úspešní Rómovia zoznámili s pätnástimi mladými ľuďmi z celého Slovenska, ktorí majú jedno spoločné. Sú to mladí úspešní Rómovia, ktorí sa aj napriek ťažkým životným prekážkam dokázali presadiť a inšpirovať druhých.

              Žiaci si mohli prečítať o životnej ceste jednotlivých mladých Rómoch, o ich náročnej životnej situácii, o ich pocitoch, o ich snoch, … Dozvedeli sa, že napriek životu v osade svoju cestu za svojim snom nevzdali a dnes študujú, venujú sa umeniu, pracujú na školách a v médiách. V závere žiaci vyjadrili svoje predstavy o budúcom povolaní a živote.

              Triedna učiteľka Mgr. Martina Ficová a pani asistentka Alenka Voroňaková ďakujú žiakom za ich otvorenosť.

          • Posvietim si lucerničkou
            • Posvietim si lucerničkou

            • Dňa 06.11.2019 žiaci 9.B triedy počas pracovného vyučovania ako spomienku na svojich blízkych, živých aj zosnulých, vyrábali lucerničku ako symbol svetla na našej ceste životom. Zároveň si zaspomínali aj rómskymi piesňami, ktoré si spoločne zahrali a zaspievali.

              Žiakom za ich tvorivosť a zručnosť ďakuje triedna učiteľka Mgr. Martina Ficová

            • Deň materských škôl na Slovensku

            • Dňa 04.11.2019 sme si pripomenuli Deň materských škôl na Slovensku. Na začiatku dňa sme sa s deťmi rozprávali o založení prvej materskej školy na Slovensku. Neskôr sme tento deň oslávili rôznymi športovými aktivitami.

              Tancovalo sa, spievalo ale najväčšia radosť bola zo športovania.

              Mgr. Katarína Šimečková

          • Záložka spája školy
            • Záložka spája školy

            • Posledný októbrový deň ukončil projekt s názvom Záložka spája školy. Tentokrát naši žiaci kreslili a maľovali na tému List za listom. Na hodinách výtvarnej výchovy i v školskom klube detí pracovali s nadšením. Postavičky z obľúbených rozprávok sa snažili stvárniť čo najlepšie. Veď predsa do ZŠ v Lovosiciach (ČR) chcú poslať len tie najkrajšie. Veria, že svojich neznámych kamarátov potešia aspoň tak, ako oni potešili ich. Samozrejme, aj touto cestou im ďakujú za milé slová, záložky i darčeky.

              Mgr. Jana Gavalčinová

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
      • 0905541712
      • 057 78 88 000 0918 462 501
      • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
      • 036158933
      • 2021339100
      • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje