• Novinky

          • Spolu dokážeme veľa
            • Spolu dokážeme veľa

            • Dňa 29.10.2019 sa na pôde základnej školy stretli deti z MŠ a žiaci ZŠ so svojimi rodičmi a starými rodičmi, aby spolu s učiteľmi MŠ a ZŠ prežili zaujímavé popoludnie. Tento 2. ročník sa niesol pod názvom Spolu dokážeme veľa.

              A naozaj. Tri generácie po príhovore riaditeľa školy RNDr. F. Bočkaya a kultúrnom programe spoločne kreslili, maľovali, vytvárali nádherné aranžmány z jesenných plodov, ochutnávali zdravé smoothie, ktoré im pripravili ich učiteľky a pochutnávali si na koláčikoch od ich mám a starých mám. Žiaci pomohli svojim blízkym vyplniť pracovné listy a naučiť ich zopár slov v anglickom jazyku, oboznámiť ich so životom a tvorbou J. G. Tajovského pri príležitosti jeho 145. výročia narodenia, hravou formou zistiť, čo si spoločne dokážu zapamätať za 10 sekúnd a vyrobiť vlastnú lucerničku alebo doplniť pexeso – Rodina a škola. Samozrejme, nechýbal ani šport. V telocvični chlapci ukázali svoju obratnosť ockom i dedkom.

              Čo bol však zlatý klinec programu? No predsa vystúpenie tých najmenších – detí z MŠ a ich starších kamarátov. Ich piesne, tance a ukážky tradičných remesiel potešili srdiečka rodičov, starých rodičov, ba aj učiteľov a pracovníkov ZŠ.

              Môžeme len skonštatovať, že aj tento 2. ročník splnil svoj cieľ. Spojil tri generácie pri spoločnej činnosti. Deti MŠ a žiaci ZŠ ukázali svojim rodičom a starým rodičom svoje zručnosti, talent i nadanie a rodičia i starí rodičia sa s nimi podelili o svoje spomienky. Všetci spoločne strávili príjemné popoludnie.

              Mgr. Jana Gavalčinová

          • Steelpark Košice- exkurzia
            • Steelpark Košice- exkurzia

            • Štvrtáci sa s magnetom zoznamovali na hodinách prírodovedy. Aby si svoje poznatky doplnili a upevnili, navštívili 24.10.2019 Steelpark v Košiciach. Zopakovali si, aké magnety existujú, kde pôsobí na magnete najväčšia magnetická sila. Všetko si overovali pokusmi. Riešili úlohy, záhady a rébusy zadané inštruktorkou z oblasti magnetizmu. Vytvorili napr. dvojicu magnetov, z ktorých jeden sa vznáša vo vzduchu. Ba aj Zem je jeden veľký magnet. Žiaci poznávali javy súvisiace s danou témou. Spoznávanie zákonitostí vedy o magnete a magnetizme bolo pre žiakov 3. a 4. ročníka veľkým zážitkom. Práca s magnetmi žiakov zaujala natoľko, že sme potom nestihli navštíviť expozíciu Steelparku. Verím, že ešte budeme mať možnosť si ju pozrieť a poznávať aj iné technické javy.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

          • Čo sme sa už naučili?
            • Čo sme sa už naučili?

            • Vo štvrtok 24.10.2019 naši prváci privítali v škole svojich kamarátov z materskej školy. Chceli sa im pochváliť a ukázať, čo všetko sa už za dva mesiace usilovnej práce naučili. Práve začali s pani učiteľkou preberať nové písmenko L. Žiaci hľadali slová na dané písmenko, spájali hlásky do slabík a veľa sa toho dozvedeli o živote lastovičky. Nezaháľali ani naši malí škôlkari. Krásne sa zapájali do učebného procesu a do plnenia aktivít. Na záver otvorenej hodiny si spoločne pozreli krátku rozprávku o lastovičkách a zaspievali pesničku. Veríme, že sa deťom a žiakom dobre pracovalo a spoločne strávené chvíle si ešte niekedy zopakujú.

              Mgr. Janette Gondorová

          • Energetické nápoje
            • Energetické nápoje

            • ja ich negatívny dopad na náš organizmus

              Piť? Alebo nepiť? To je otázka. Piť energetický nápoj alebo ho nepiť? Túto otázku riešili žiaci 9.B a 10.A triedy spolu s pani sociálnou pedagogičkou Alenkou. Zisťovali, ktoré zložky sú obsiahnuté v nápoji a ako vplývajú na ľudský organizmus. Prostredníctvom videa mohli žiaci vidieť, čo je základom energetických nápojov. Následne pomocou pokusu si mali žiaci možnosť vyskúšať koľko cukru a iných zložiek sa v jednom energetickom nápoji nachádza. Nakoniec spoločne vypracovali dotazník.

              Žiaci 9.B a 10.A spolu s triednou učiteľkou ďakujú pani sociálnej pedagogičke Alenke Hricovej.

          • Timravina studnička
            • Timravina studnička

            • Každoročne sa na jeseň organizuje literárna súťaž v prednese pôvodnej slovenskej prózy Timravina studnička. Ide o recitačnú súťaž na Slovensku, v ktorej sa prednáša výlučne pôvodná slovenská próza a ktorou si každoročne pripomíname výročie narodenia významnej slovenskej spisovateľky Boženy Slančíkovej Timravy. Cieľom tejto súťaže je viesť deti a mladých ľudí k poznávaniu slovenskej literatúry a objavovať krásu umeleckého slova.

              Najlepší recitátori zo základných škôl v našom regióne postúpili do regionálneho kola, ktoré sa konalo 16. októbra 2019 vo Vihorlatskom múzeu v Humennom. Najlepším recitátorom z našej školy, bol žiak 2. ročníka Daniel Kočan, ktorý súťažil v ume1eckom prednese v 1. kategórii. Dokázal obhájiť svoje výnimočné recitačné schopnosti, pretože spomedzi 14 recitátorov sa umiestnil na 1. mieste a postúpil do celoslovenskej súťaže, ktorá sa koná v Lučenci.

              Srdečne blahoželáme nášmu úspešnému recitátorovi a želáme mu veľa úspechov v celoslovenskom kole súťaže.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Európsky deň jazykov na našej škole
            • Európsky deň jazykov na našej škole

            • „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom“ hovorí sa.

              A niečo na tom pravdy je. Aké skvelé je vedieť dorozumieť sa na dovolenke v zahraničí, v medzinárodnom tábore rozumieť svojim vrstovníkom, pozrieť si film v pôvodnom znení, alebo prečítať knihu v origináli.

              Deň 26. september je už po mnohé roky Európskym dňom jazykov, ktorý si pripomínajú mnohé krajiny a to nielen žiaci a študenti v školách, ale aj široká verejnosť. U nás to bola v prvom rade nástenka na chodbe vytvorená pani zástupkyňou Kuľhovou, ktorá nás informovala o Európskom dni jazykov.

              My sme si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami počas vyučujúcich hodín. Triedy 1.A a 2.A si poskladali z kartičiek vlajky európskych krajín a dostali záložky do kníh s logom EDJ. Tretiaci a štvrtáci si zahrali hru Simon says....... Hra bola náročnejšia, pretože pokyny žiaci dostávali nielen v anglickom, ale aj nemeckom, ruskom a rómskom jazyku. Mali však k dispozícii ponuku slovnej zásoby. Trieda 5.A si na hodine slovenského jazyka zahrala hru Kubo velí a pokyny boli tiež zadávané v anglickom, nemeckom, ruskom a rómskom jazyku. Taktiež bola žiakom poskytnutá slovná zásoba. Žiaci 5.B, 6.C, 7.C a 8.B skladali puzzle vlajok Slovenska, Nemecka, Anglicka, Ruska a rómskej vlajky. Následne rozmiestňovali pripravené kartičky s pozdravmi, poďakovaním a slovami škola a priateľ v príslušnom jazyku pod každú vlajku. Po tejto aktivite vyrábali náramok priateľstva a vzájomne sa obdarovali. Podobne náramky priateľstva vyrábali aj žiaci 2.A triedy. Žiaci 6.A a 6.B pracovali vo dvojiciach. Vytvorili anglicko-nemecký minislovník na tému školské pomôcky. Pracovali aj s pracovnými listami. Žiaci 7.A a 7.B zhotovili na hodine angličtiny rodostrom, ktorý bol kombináciou anglických a nemeckých pomenovaní jednotlivých členov rodiny. Taktiež vypracovali anglicko-nemecko-ruský minislovník. Na hodine nemčiny vytvorili komiks s pozdravmi. Žiaci 8.A na hodine nemeckého jazyka zostavili obrázok správnym poskladaním výrazov v nemčine. Deviataci čítali úryvok z knihy M. Twaina Princ a žobrák. Rozprávali o knihe a navrhli plagát ku knihe.

              Veríme, že si naši žiaci pri absolvovaní týchto aktivít uvedomili význam učenia sa cudzích jazykov vďaka ktorým si zvyšujú svoje šance na štúdium, prácu a lepší život.

              MVDr. Jana Kakutová

          • Začiatok školského roka 2019/2020
            • Začiatok školského roka 2019/2020

            • OZNAM

              Vážení rodičia/zákonní zástupcovia, žiaci,

              v pondelok 02.09.2019 je slávnostné otvorenie školského roka. Začína sa slávnostným nástupom o 7.10 hod pred budovou školy (v prípade nepriaznivého počasia, vo vestibule školy).

              Po nástupe nasleduje triednická hodina a po nej slávnostná svätá omša so začiatkom o 8.00 hod. Žiaci I. a II. stupňa odchádzajú po ukončení domov.

              Prevádzka v školskom klube detí a vydávanie stravy pre žiakov základnej školy začína v utorok, 3. septembra 2019.

              Vyučovací proces v dňoch 03.09.2019 – 06.09.2019 bude na prvom stupni trvať štyri vyučovacie hodiny a na druhom stupni päť vyučovacích hodín.

              Vyučovanie podľa rozvrhu hodín sa začne 09.09.2019.

              Celodenná prevádzka v  materskej škole začína v pondelok, 2. septembra 2019,  v čase od 6:30 hod. do 16:00 hod. Deti materskej školy majú stravu zabezpečenú už od prvého dňa pobytu v materskej škole.

              V Koškovciach, 24.08.2019

                                                                                                         RNDr. František Bočkay

                                                                                                                     riaditeľ školy

            • Hurá prázdniny!

            • Dňa 28.06.2019, sme sa ako Základná škola s materskou školou rozlúčili so školským rokom a s absolventmi našej školy, s deviatakmi a predškolákmi, ktorí opustili bránu škôlky. Zhrnuli sme si celý rok, ktorý bol plný zaujímavých aktivít a podujatí. Zástupkyňa školy PaedDr. Jana Partiková ocenila najúspešnejších žiakov, ktorí dostali riaditeľské pochvaly, zaujímavé odmeny, tričko s logom školy  i  drobnú sladkosť. Žiaľ, máme aj žiakov, ktorí dostali pokarhania a znížené známky zo správania. Tých je našťastie oveľa menej, ako žiakov, ktorí získali riaditeľské pochvaly. Ocenili sme aj „NAJ“ žiakov školy a poďakovania a sladkosti sa dostalo aj učiteľom, ktorí boli milo prekvapení. Neskôr sme sa sústredili na našich deviatakov. Po želaní krásnych prázdnin sa naša rozlúčka skončila a už teraz sa tešíme na nový školský rok. Avšak po zaslúženom odpočinku...

              Mgr. Pohlová

          • OZNAM
            • OZNAM

            • Vážení rodičia/zákonní zástupcovia, žiaci,

              riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Koškovciach Vás informuje:

              V piatok 28.06.2019 je slávnostné ukončenie školského roka. Začína sa slávnostným nástupom o 7.10 pred budovou školy (v prípade nepriaznivého počasia, vo vestibule školy).

              Bude spojený s vyhlasovaním výsledkov z prospechu a vzdelávania a s odmeňovaním najúspešnejších žiakov. Po nástupe nasledujú triednické hodiny a rozlúčka s deviatakmi.

              Žiaci I. stupňa odchádzajú potom do ŠKD (alebo domov). Žiaci II. stupňa odchádzajú po ukončení domov.

              Prevádzka materskej školy sa preruší od 01.07.2019 do 31.08.2019 z dôvodov potreby dôkladného čistenia priestorov materskej školy, dezinfekcie prostredia a hračiek, ako aj čerpania dovolenky zamestnancov.

              Termín letných prázdnin: 1. júl — 31. august 2019

              Žiaci nastupujú do školy v pondelok 2. septembra 2019

               

              V Koškovciach, 24.06.2019

              RNDr. František Bočkay

              riaditeľ školy

          • Čitateľské kútiky
            • Čitateľské kútiky

            • Posledná akcia školskej čitárne pred prázdninami sú Čitateľské kútiky. Konala sa 21.06.2019. Žiaci sa počas 2.- 4. hodiny venovali literatúre, ktorú si vybrali. V úvodnom rozhovore tí starší ,,oprášili“ svoje vedomosti a mladší si osvojili nové poznatky. Pozreli si svoj obľúbený žáner vo filmovej podobe. V závere sa rozhodli, či by chceli byť radšej spisovateľom alebo ilustrátorom a vytvorili svoju vlastnú rozprávku, western, sci-fi či fantasy príbeh alebo si namaľovali zaujímavú ilustráciu k uvedeným žánrom. Záverom akcie bola spoločná prezentácia vlastnej tvorby na nástenke školskej

              Mgr. Jana Gavalčinová

          • Účty pre mladých
            • Účty pre mladých

            • Dňa 21.06.2019 absolvovali žiaci deviateho ročníka v rámci predmetu občianska náuka prednášku s názvom Účty pre mladých, ktorú viedol finančný sprostredkovateľ Mgr. Martin Maleš. Žiaci sa oboznámili so základnými pojmami z oblasti bankovníctva, sporenia a poistenia. Záujem žiakov o túto oblasť bol veľký, nakoľko tieto poznatky budú v živote potrebovať.

              Mgr. Jana Andrejčáková

          • Škola v prírode
            • Škola v prírode

            • Ako ukázať svojim rodičom a blízkym, že sme už veľkí? Tretiaci a štvrtáci našej školy to dokázali pobytom v škole v prírode. Ukázali, že vedia byť sami bez rodičov celý týždeň.

              Od 11.06.2019 do 15.06.2019 spoznávali Vysoké Tatry. Zrealizovali túry k Zamskovského chate, keď cestou spoznávali vodopády Studeného potoka, obdivovali vraj najkrajšie pleso v Tatrách - Zelené pleso aj Skalnaté pleso pod Lomnickým štítom. Triky umenia a fotografie sa spojili v Tricklandii, históriu obdivovali v Hanušovskom Archeoparku a na hrade v Kežmarku. Menej známa zaujímavosť našich Tatier – mokriny - Pramenisko sa nachádzali len niekoľko metrov od nášho hotela.

              Deti ukázali svoju odvahu, silu, vytrvalosť. Dokázali prekonať aj sami seba. Chválili ich turisti, ktorých sme cestou stretávali, chválili ich správanie v cukrárni i na stanici. Teším sa, že máme také šikovné deti.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

              Úryvky z denníkov...

            • Školský výlet

            • Dňa 07.06.2019 sa žiaci 8.C a 6.C vybrali do Humenného na školský výlet.Navštívili vojenský cintorín a skanzen ľudovej kultúry.Nechýbala ani zmrzlina a sladké dobroty.Už teraz sa tešia na spoznávanie nových pamiatok v blízkom či vzdialenejšom meste na našom krásnom Slovensku.

              Mgr. Marta Kocanová

          • Oznam o výskyte pedikulózy
            • Oznam o výskyte pedikulózy

            • Vážení rodičia/zákonní zástupcovia,

              vedenie Základnej školy s materskou školou v Koškovciach Vás žiada o súčinnosť pri priebežnej kontrole vlasovej časti hlavy u Vašich detí z dôvodu výskytu pedikulózy (zavšivaveniu), ako aj k vykonaniu preventívnych opatrení pri výskyte prenosného parazitárneho ochorenia.

              Pedagogickí zamestnanci budú vykonávať’ preventívne opatrenia, a to priebežným sledovaním charakteristických prejavov možného výskytu vší u detí, spravidla aj v rámci ranného filtra.

              Z toho dôvodu Vám oznamujeme, že opätovný nástup dieťaťa (po zistení pedikulózy u dieťaťa) je možný iba po predložení potvrdenia od lekára, že dieťa je spôsobilé pre opätovný návrat do kolektívu.

          • Vydarený deň v Košiciach
            • Vydarený deň v Košiciach

            • Dňa 03.06.2019 sa žiaci 1.- 4. ročníka zo ZŠ s MŠ v Koškovciach zúčastnili školského výletu v Košiciach. Hneď na začiatku sme si naplánovali navštíviť Botanickú záhradu UPJŠ. Košická botanická záhrada je najväčšou na Slovensku. A veru bolo čo obdivovať. Je preslávená svojimi vysokými skleníkmi. Spolu sa tu nachádza takmer 4000 rastlinných druhov, čím sa radí medzi najvýznamnejšie v strednej Európe. Žiaci sa mohli dozvedieť veľa užitočných informácií aj z pútavého výkladu sprievodkyne, ale najviac ich však nadchla výstava unikátnych motýľov z exotických trópov v jednom z tropických skleníkov.

              Z botanickej záhrady sme sa presunuli do centra mesta, kde si mohli žiaci obzrieť veľa významných historických budov a zároveň prehĺbiť svoje vlastivedné poznatky o Košiciach. Očarili ich hlavne: Dóm sv. Alžbety, Kaplnka sv. Michala, Súsošie Immaculata – Morový stĺp, Štátne divadlo a Spievajúca fontána. Nechýbala ani návšteva cukrárne, kde si mohli kúpiť rôzne maškrty. Výlet sme zavŕšili samozrejme v najbližšom hračkárstve, a tak spokojní žiaci mohli absolvovať spiatočnú cestu autobusom plní zážitkov a dojmov z vydareného výletu.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Deň detí netradične
            • Deň detí netradične

            • Pre deti má láska tri písmená: Č-A-S, ktorý im venujeme hlavne v kruhu rodiny. Práve tieto spoločné zážitky si deti navždy zapamätajú a spomienky na ne aj v dospelom veku budú robiť ich svet krajší. Čo však môže byť krajšie ako dať pocítiť, že je pre nás naše dieťa najdôležitejšie na svete, že ho milujeme tak veľmi, ako sa len dá? Často na prejavy náklonnosti a takéto pozitívne emócie nie je v každodennom ubehanom živote čas, preto im to nezabudnime pripomenúť práve na MDD.

              V takomto duchu sa dňa 31.05.2019 niesla aj oslava Dňa detí v ZŠ s MŠ v Koškovciach. Bola venovaná nielen deťom 1. - 4. ročníka, ale aj ich mamičkám a oteckom, ktorí si v tomto uponáhľanom svete dokázali nájsť čas na spoločne strávené chvíle s nimi. Hneď v úvode sa všetkým prítomným prihovoril milým slovom pán riaditeľ. Keďže aj deti chceli vyjadriť svoju nekonečnú lásku a vďaku svojim rodičom, pripravili si pre ne, pod vedením pani vychovávateľky, pekný kultúrny program. Potom už všetci spoločne tancovali Macarenu a po nej nasledovali súťaže pre rodičov aj s ich deťmi. Museli spoločne zdolať dvakrát po štyri stanovištia: loptičkou zhodiť čo najviac plechoviek, deti mali trafiť do košíka umiestneného na hlave rodiča loptičky, poradiť si s loptičkou v labyrinte, prekonať určenú dráhu so zviazanými nohami, s loptami atď. Najviac sa však rodičia zapotili pri ťahaní svojej ratolesti na plachte. Všetci sa veľmi snažili a užili si pri tom veľa zábavy a na konci každej súťaže boli odmenení žetónmi, za ktoré si mohli deti nakúpiť zaujímavé veci v “školskom obchode”. Mali pripravené aj šišky a “Piňaty”, v ktorých sa ukrývala sladká odmena. Po súťažiach sa znovu tancovalo. Tentoraz tanec Chocolate a nakoniec si všetci vyskúšali aj belgický tanec. Nasledovala vytúžená opekačka. Pre deti boli pripravené aj rôzne zábavné hry a aktivity na rozvíjanie ich zručnosti. Mohli sa dokonale vyšantiť a užiť si svoj deň naplno.

              Z rozžiarených detských očiek a zo spokojných tvárí rodičov bolo zjavné, že sa akcia veľmi vydarila a všetci z nej odchádzali šťastní a bohatší o nové zážitky a dojmy. Správne prežité chvíle s deťmi neobohatia len ich, ale aj nás dospelých. Stačí mať na spoločné prežívanie aktivít vhodne nastavené srdce i všetky zmysly.

              Mgr. Anna Stirčáková a Ivana Čerňová

          • Florbalový turnaj v Brekove
            • Florbalový turnaj v Brekove

            • Dňa 30.5.2019 sa žiaci 2. – 4. roč. ZŠ s MŠ v Koškovciach zúčastnili florbalového turnaja v ZŠ Brekov. Chlapci súťažili v zmiešaných družstvách spolu s dievčatami. V prvom zápase prehrali s víťazom turnaja, ZŠ Jána Švermu 4:8. V druhom zápase, ktorý bol o čosi vyrovnanejší, prehrali so ZŠ Brekov 3:6. Aj keď žiaci dali do zápasov všetky svoje sily a emócie, stačilo to na celkové 3. miesto. Žiaci sa z hry tešili a povzbudzovali aj ostatné družstvá. Domov si odniesli diplom a cenný pohár. Žiakom srdečne gratulujeme a veríme, že o rok naše športové výkony zdokonalíme a zlepšíme.

              Mgr. Janette Gondorová

            • ADA HINO PREDAL TUTE MAMO .... TOTO JE PRE TEBA MAMI

            • ADA HINO PREDAL TUTE MAMO .... TOTO JE PRE TEBA MAMI

              Láska medzi mamkami a deťmi je krásna svojou milotou, pôvabom a bezprostrednosťou, niekedy plná strachu, zodpovednosti, nehy, priateľstva, zmierovaní, ale najmä sily. A tá sila, to ohnivko, to je to, čo tvorí prístav, keď svieti slnko, ale aj keď je more nepokojné.

              Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky. Je jedno odkiaľ mama, mamka, mamička, mamuľka, maminka, mamulienka pochádza.

              Stále je tá, ktorá všetko chápe, odpúšťa, vždy poľutuje a bude stále milovať svoje dieťa bez ohľadu na to, aké je.

              Prejaviť uznanie, vyjadriť vďačnosť mamám sa žiaci i deti ZŠ s MŠ v Koškovciach rozhodli rôznymi spôsobmi. 

              Slovom: Každá dobrá mamička, zaslúži si postískať. V máji s druhou nedeľou, s vôňou kvetov vábivou, cibríme si jazýčky, pre vás, milé mamičky (Detský hlas, 1938). ĎAKUJEME!

              Excelentnou výzdobou školy pod vedením p. učiteľky Kuľhovej, vlastnoručne vyrobenými darčekmi pod záštitou učiteliek Ficová, Gondorová, Hajdučková, Krížová, Stirčáková.

              Pomocou intenzívneho zážitku, efektívnym učením, nie v školskej lavici a potichu, ale priamo v rómskej komunite v Zbudskom Dlhom pripravil kolektív Bilecová, Hricová, Partiková, Surmajová projektové vyučovanie za účasti nielen žiakov, ale aj rodičov.  

              Deti materskej školy svojim vystúpením spríjemnili spoločne so zamestnancami škôlky Šimečková, Orečná, Jenčíková, Hermanová popoludnie mamkám, babkám, oteckom a všetkým priateľom škôlky. Spoločne si pochutili na koláčiku, ktorý im upiekli zamestnanci Denného stacionára v Koškovciach a potešili sa aj návšteve starostu obce Ing. Babiča.

              A keďže aj v našej škole sú tieto významné ženy, tak aj im patrí pár slov od riaditeľa školy RNDr.F.Bočkaya: „Chcem sa Vám poďakovať za to, že ste, a za to, že ste sa rozhodli byť tým, kým ste. Za to, že ste deti a žiakov ZŠ s MŠ v Koškovciach vpustili do vašich sŕdc“.

               

               PaedDr.Jana Partiková

              zástupkyňa školy

          • Deň v okresnom meste
            • Deň v okresnom meste

            • Dňa 24.5.2019 do Humenného zavítali členovia Mestského divadla z Rožňavy so svojím predstavením Don Juan. Keďže vedenie ZŠ s MŠ v Koškovciach podporuje návštevy divadelných predstavení, umožnilo aj teraz účasť žiakom 8.a 9. ročníka. Diváci si pozreli hru o legendárnej postave zvodcu ženských sŕdc, ktorá ich pobavila a miestami aj rozosmiala. Po nej deviataci a ôsmaci obdivovali historický nábytok ,spoznávali životné osudy rodiny Drugethovcov a Andrássyovcov v humenskom kaštieli. V tento deň nechýbala ani návšteva cukrárne, a tak spokojní žiaci odchádzali domov s novými zážitkami a dojmami. Môžeme konštatovať, že aj toto divadelné predstavenie prispelo k umeleckému zážitku žiakov, k prežitiu ozajstnej divadelnej atmosféry a návštevou múzea k spoznávaniu regionálnych dejín.

              Mgr. Jana Gavalčinová

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
      • 0905541712
      • 057 78 88 000 0918 462 501
      • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
      • 036158933
      • 2021339100
      • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje