• Novinky

          • ĎAKUJEME!
            • ĎAKUJEME!

            • 02.04.2019

              .....dnes sme krásne zakvitli vďaka: Ondrej Greš, Vierka Grešová, Martina Panocová....

              ĎAKUJEME za „rozkvitnutú škôlku“ ....

               

              28.03.2019, 29.03.2019

              Naše práce na skrášľovaní našej škôlky stále úspešne napredujú. K vymaľovanému plotu pribudla nová bránička i nová dlažba. Pomocníkov máme „stálych“: Anna Danková, Róbert Kočan, Róbert Lesňák, ale rozrástli sme sa aj nových členov: Zuzana Orečná, Jozef Nemčík st. a Jozef Nemčík ml.

               

              23.03.2019

              Čo robiť v sobotu, keď krásne hreje slniečko? Umývať okná, otáčať kura na pekáči, utierať prach, kopať v záhrade, sedieť na terase a piť kávu. Možností je veľa. Úžasní rodičia, deti, žiaci (a nielen terajší J) našej školy, ako aj starosta obce: Babič Vladimír, Bačko Štefan, Danková Vladimíra, Grešová Viera, Kočan Adrián, Kočan Dominik, Kočan Róbert, Kováč Gabriel, Kováč Šimon, Kováč Štefan, Marko Andrej, Marková Monika, Marková Timea, Pouchanová Mária sa však spoločne stretli a trošku si spoločne „zamakali“ pri skrášľovaní okolia škôlky.

               

              21.03.2019

              Naše práce pokračovali aj dnes (21.03.2019). Rozrástli sme sa však aj o „nových, úžasných“ pomocníkov: Emil Sabo, Róbert Kočan, Marko st., Mária Jenčíková a „stálice“ Anna Danková, Martin Danko, Peter Guzík, Martina Panocová, Robo Lešňak nesklamali ani dnes.

               

              20.03.2019

              V mene vedenia Základnej školy s materskou školou v Koškovciach vyjadrujem „enormnú, nevypovedateľnú, neopísateľnú, ukrutánsku....“ vďaku za pomoc pri úprave ihriska v materskej škôlke všetkým, ktorí nám dnes (20.03.2019)  pomohli: Anna Danková, Ján Danko, Martin Danko, Mirka Danková, Peter Gužík, Štefan Lehet, Robert Lešňák, Martina Panocová Maroš Pohl.

              Vedenie ŽŠ s MŠ

              ĎAKUJEME!

              PaedDr. Jana Partiková

          • Spevy môjho rodu
            • Spevy môjho rodu

            • V dňoch 24.-26. marca sa v Humennom a Medzilaborciach uskutočnil 15. ročník celoslovenského festivalu rusínskej piesne Spevy môjho rodu.

              Na festivale sa predstavilo 41 najlepších detských spevákov piesní z regiónov Snina, Medzilaborce, Humenné, Prešov, Stropkov, Svidník, Bardejov a Stará Ľubovňa  za hudobného sprievodu ľudovej hudby.

              Festival sa začal tvorivou dielňou, na ktorej sa speváci naučili spolupracovať s orchestrom, precvičili svoje súťažné piesne a preberali réžiu programu. V nasledujúce dva dni sa uskutočnili v Humennom a Medzilaborciach festivalové koncerty s vyhodnotením festivalu a ocenením účinkujúcich.

              Našu školu po prvýkrát úspešne reprezentovala žiačka Ema Kenderešová, ktorá si z podujatia okrem ocenenia odniesla nové skúseností, veľa zážitkov a kamarátstiev.

              Emka gratulujeme!

              Ivana Čerňová

          • Medzinárodný volejbalový turnaj
            • Medzinárodný volejbalový turnaj

            • V Besku sa 23.03.2019 uskutočnil ďalší zo série učiteľských volejbalových turnajov. Opäť bol veľmi vyrovnaný. Aj keď z rôznych dôvodov sme neboli kompletní, podarilo sa nám zvíťaziť. Konečné poradie: 1. miesto ZŠ s MŠ Koškovce, 2. miesto SP Blizne a 3. miesto SP Besko.

          • Biblická súťaž a Biblická olympiáda
            • Biblická súťaž a Biblická olympiáda

            • Dňa 21.03.2018 sa v priestoroch Gymnázia sv. Jána Zlatoústeho v Humennom uskutočnila Biblická súťaž a Biblická olympiáda. O zaujímavé ceny bojovalo v 29 družstvách 86 súťažiacich, ktorých sprevádzali kňazi a katechéti.

              Tohto roku sa do súťaže zapojilo 6 stredných a 10 základných škôl, medzi ktoré patrila aj naša škola. Žiačky Ema Andrejčáková a Bianka Demjanová získali v B. kategórii Biblickej súťaže pekné 3. miesto. Vo veľkej konkurencii 1. kategórie Biblickej olympiády získali 5. miesto žiaci: Šimon Piroch, Vladimíra Hromadová a Riccardo Grib. Patrí im uznanie nielen za pekné umiestnenie, ale aj za svedomitú prípravu a neúnavné čítanie kníh Svätého písma. Ďakujeme aj Kataríne Mrizovej, ktorá sa na Biblickú súťaž taktiež horlivo pripravovala, ale kvôli chorobe ju nemohla absolvovať.

              Nech zasiate Božie slovo v srdciach našich žiakov prinesie bohatú úrodu.

              Mgr. Juraj Voroňák

          • Okresné kolo v basketbale žiačok
            • Okresné kolo v basketbale žiačok

            • Finálový turnaj v basketbale žiačok základných škôl sa uskutočnil 12.03.2019 v športovej hale v Humennom. Žiačky našej školy po bojovnom výkone obsadili druhé miesto. Finálový zápas prehrali o kôš až v šiestom predĺžení. Dievčatá blahoželáme. Konečné poradie: 1. miesto ZŠ Kudlovská, 2. miesto ZŠ s MŠ Koškovce, 3. miesto ZŠ Hrnčiarska, 4. miesto ZŠ s MŠ Kamenica nad Cirochou.

              Mgr. Martin Laco

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády
            • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            • V tomto školskom roku sa uskutočnil 11. ročník okresného kola dejepisnej olympiády. Žiaci našej školy museli okrem povinného učiva v jednotlivých ročníkoch zvládnuť aj vybrané témy, ktoré sa každý rok menia. Tento rok mali žiaci 6. - 7. ročníka tematický okruh „Územie Slovenska v prvých storočiach nášho letopočtu“ (Slovensko v rímskej dobe, v období sťahovania národov, príchod Slovanov až po vznik Veľkej Moravy – obdobie rokov 1- 833) a žiaci 8. - 9. ročníka „Československo v rokoch 1968 až 1989“ (obrodný proces v roku 1968, obdobie normalizácie v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch, „nežná revolúcia“ v roku 1989 a jej bezprostredné dôsledky až po zvolenie Václava Havla za prezidenta).

              Výborné výsledky dosiahli títo žiaci našej školy - Erik Mihalisko, žiak 9.A triedy, ktorý sa umiestnil v kategórii C na 3. mieste a Tomáš Hrin, žiak 8.B triedy, ktorý bol v kategórii D rovnako na 3. mieste.

              Pekné 4. miesto v kategórii F dosiahla Žaneta Micančinová a v tej istej kategórii bola úspešnou riešiteľkou Ema Gajdošová (7. miesto). Úspešným riešiteľom bol v kategórii C aj žiak 9.A triedy Peter Mitro.

              Žiakom k dosiahnutým výsledkom gratulujeme.

              Mgr. Sabina Kuľhová

          • Deň v okresnom meste
            • Deň v okresnom meste

            • 15. marec bol pre žiakov 5.A, 6.A,B zaujímavý. Takto ho ohodnotili tí, ktorých sa vyučujúce SJL opýtali. Zároveň dodali, že sa dozvedeli mnoho zaujímavého a videli pekné veci. A kde vlastne boli? Hneď po príchode do Humenného zamierili piataci a šiestaci do Vihorlatské múzea, ktoré vzniklo v roku 1960. Sídlom múzea je národná kultúrna pamiatka - renesančný kaštieľ zo 17. storočia, ktorý sa spája s osudom rodiny Drugethovcov. Žiaci prechádzali jednotlivými miestnosťami, obdivovali maľby i historický nábytok. Keďže marec je Mesiacom knihy, navštívili aj okresnú knižnicu. Tam im pracovníčka knižnice doplnila ich vedomosti o známom rozprávkarovi Pavlovi Dobšinskom, prečítala ukážky z knihy a poradila, ako si vybrať a vypožičať tú najzaujímavejšiu. Pred odchodom vlaku si chlapci i dievčatá pochutnali na sladkostiach v cukrárni.

              Mgr. Jana Gavalčinová

          • Beseda o knihách
            • Beseda o knihách

            • Marec sa spája nielen s príchodom jari, ale už dlhé roky je spájaný aj s názvom Marec – mesiac knihy. Kniha, najväčší priateľ človeka, patrí k neodmysliteľným spoločníkom nielen starých, ale aj mladých. S knihami sa stretávame od útleho detstva, ba dokonca aj v tejto dobe informačných technológií mnohí z nás siahnu stále po knihe. V rámci tohto mesiaca sme sa v našej materskej škole rozhodli usporiadať besedu s majiteľom kníhkupectva Mgr. Igorom Fejkom, ktorý nám  s radosťou prišiel porozprávať o knihách pre deti, prečo je dôležité mať rád knihy a učiť sa z kníh. Deťom sa beseda veľmi páčila, no najmä knihy, ktoré si ujo pre deti priniesol. Aj touto cestou by sme sa ujovi chceli poďakovať za to, že nám priniesol nové detské knihy do škôlky.

              Mgr. Katarína Šimečková

          • Návšteva knižnice v Humennom
            • Návšteva knižnice v Humennom

            • Mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale aj s knihou. Kniha, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladších i starších. Aj v období moderných informačných technológií a počítačov má kniha svoje opodstatnenie a dôležitý význam aj keď sa veľakrát môžeme stretnúť s poklesom záujmu o čítanie kníh.

              Pozitívny vzťah ku knihe sa snažíme vštepovať žiakom na ZŠ s MŠ v Koškovciach už od ranného veku. Prispela k tomu aj návšteva Vihorlatskej knižnice v Humennom 08.03.2019 so žiakmi 1. – 4. ročníka. Naši žiaci tam získali veľa užitočných rád ako si knihy v knižnici vypožičať, orientovať sa v nej, ale zároveň si aj rozšírili okruh svojich poznatkov o knihách a o zaujímavých spisovateľoch, ktorí ich napísali. Tiež sa dozvedeli aké povesti boli napísané o našom okolí a jednu si vypočuli aj v podaní našej knihovníčky.

              Po návšteve knižnice si mohli žiaci dopriať sladkosti v cukrárni Daisy, ale aj kúpiť nejakú drobnosť v predajni Tomino. Usmievavé tváre detí svedčili o spokojnosti s akciou.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Okresné kolo v basketbale žiakov
            • Okresné kolo v basketbale žiakov

            • V Humennom sa 01.03.2019 uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiakov základných škôl. Naši chlapci na foto bojovali. Po dvoch víťazstvách a jednej prehre obsadili druhé miesto. Nad ich sily boli len chlapci zo ZŠ J. Švermu Humenné, ktorých reprezentovali i hráči BK Humenné. Konečné poradie: 1. miesto ZŠ J. Švermu Humenné, 2. miesto ZŠ s MŠ Koškovce, 3. miesto ZŠ Kudlovská, 4. miesto ZŠ Dargovských hrdinov. Chlapci, ďakujeme a blahoželáme!

          • Angličtina či matematika?
            • Angličtina či matematika?

            • Žiaci tretieho ročníka sa na hodine ANJ zamerali na rozvoj finančnej gramotnosti. Učili sa, ako si v zahraničí vypýtať v obchode vec, ktorú potrebujú.

              Najprv si zopakovali, resp. sa naučili čísla do 20 a zopakovali si slovnú zásobu - jedlo, oblečenie. Potom sa naučili anglické frázy, ktoré sú na to potrebné. Veci dennej potreby, ktoré si pri pobyte v zahraničí potrebujeme v obchode vypýtať a ako sa opýtať na cenu tovaru.

              Neskôr sa zahrali na predavačky a kupujúcich. Predávali a kupovali si potrebné veci, samozrejme v jazyku anglickom.

              A že peniaze si treba šetriť, to už deti vedia. Ba prezradili i to, na čo si eurá šetria a nakreslili o tom obrázky.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

          • Deň naplnený radosťou
            • Deň naplnený radosťou

            • Lúčenie, odprevádzanie, rozlúčka... slová, ktoré si nespájame s príjemným pocitom, radosťou.

              Seniorom Denného stacionára a deťom materskej školy v Koškovciach, ktorí museli dočasne prerušiť svoju činnosť, to však vôbec neprekážalo. Tešili sa.

              Na spoločných tvorivých dielňach 28.02.2019 panovala veselá nálada. Odprevádzanie pani Zimy bolo pre všetkých netradičné a plné krásnych zážitkov.

              Zvuk harmoniky Z. Hrehovej, sladké pampúšiky, spoločný obed oboch generácií, spev, tance a karnevalové masky detí... dielo „zrežírované“ učiteľkami materskej školy Mgr. K. Šimečkovej, Z. Orečnej, kolektívom Denného stacionára a prítomnosť starostu obce Ing. V. Babiča ostanú pre všetkých, ako nezmazateľná spomienka na DEŇ NAPLNENÝ RADOSŤOU.

              PaedDr. Jana Partiková

          • Deň sv. Valentína na našej škole
            • Deň sv. Valentína na našej škole

            • 14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých zaľúbených, kedy si vyznávame lásku, ale aj priateľstvo viac ako inokedy. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami a stretávame sa na romantických miestach.

              Pôvod dňa svätého Valentína je opradený záhadami. O svätom Valentínovi, ktorý žil v 3. storočí nášho letopočtu, koluje veľa legiend. Či už sú tieto legendy pravdivé alebo nie, Valentín sa stal patrónom zamilovaných a tento sviatok sa stal obľúbený nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

              Aj na našej škole má tento sviatok dlhoročnú tradíciu o čom svedčí aj nádherná výzdoba školy. Žiaci si pre tých, na ktorých im skutočne záleží, pripravovali “valentínky” a tie mohli vhodiť do špeciálnej valentínskej schránky. V deň sviatku sv. Valentína sa väčšina žiakov obliekla do červenej alebo ružovej farby a túžobne očakávala valentínsku poštu. Počas druhej vyučovacej hodiny si vypočuli krátky príspevok o histórii Dňa sv. Valentína v ktorom sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií. Počas piatej vyučovacej hodiny deviataci v úlohe valentínskych poštárov roznášali valentínske pozdravy. Okrem pozdravov dostali všetci žiaci aj učitelia perníkové srdiečko.

              História sviatku sv. Valentína ostáva možno opradená rúškom tajomstva. Vieme však, že február sa odpradávna považuje za mesiac romantiky. Preto, či už tento sviatok uznávate alebo nie, buďte si istý, že slovami a gestami lásky a priateľstva určite potešíte. Či už na Valentína alebo v iný deň roka, dajte najavo svoju lásku, svoje city.

              Láska a priateľstvo prichádza vtedy, keď jeden toho druhého má rád práve preto, že je taký, aký je. Keď pochopí, že je jedinečný v celom vesmíre. Spomeňte si nielen počas Valentína, ale aj inokedy na niekoho, koho máte naozaj radi, takého aký je. A povedzte mu, že je pre Vás darom, a to jedinečným v celom vesmíre.

              “Najväčším šťastím v živote človeka je vedomie, že nás niekto má rad preto, aký sme, alebo skôr aj napriek tomu, aký sme.”

              Sme radi, že sa do tejto akcie zapojilo mnoho žiakov a že aj v dnešnej uponáhľanej a veľmi  modernej dobe dokážu prejaviť city voči ľuďom, ktorí sú súčasťou ich každodenného života.

              Mgr. Anna Stirčáková a MVDr. Jana Kakutová

          • Okresné kolo geografickej olympiády
            • Okresné kolo geografickej olympiády

            • Aj v tomto školskom roku sa na MsÚ v Humennom 07.02.2019 uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Každoročne sa jej zúčastňujú aj žiaci našej školy. V kategórii E (8. a 9. ročník) našu školu reprezentovali: Fabián Greš z 9.A a Tomáš Hrin z 8.B. A ako sme obstáli? Na 3. mieste sa umiestnil Tomáš Hrin, ktorý získal 83 bodov. Srdečne blahoželáme! Držíme mu na krajskom kole palce!

              Mgr. Katarína Harvanová

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
        • 0905541712
        • 057 78 88 000 0918 462 501
        • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
        • 036158933
        • 2021339100
        • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje