• Novinky

          • MIMORIADNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV 8. A TRIEDY!!!
            • MIMORIADNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV 8. A TRIEDY!!!

            • Vážení zákonní zástupcovia žiakov 8.A triedy

              Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Koškovce 134 zvoláva mimoriadne rodičovské združenie zákonných zástupcov žiakov 8.A, ktoré sa uskutoční 6. novembra 2023 (pondelok) o 15,15 hodine v 8.A  triede.

              Vaša účasť je nutná!!!!!

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ JABLKA V MŠ
            • MEDZINÁRODNÝ DEŇ JABLKA V MŠ

            • Tak, ako každý rok, tak aj tento sme sa tešili na Medzinárodný deň jablka. V piatok 20.10.2023 sme  si spolu s detičkami  našej škôlky pripravili čelenky, na ktorých bolo jabĺčko. To si samé nakreslili. Obliekli sme  chlapcov do červených a dievčatá do zelených tričiek, ktoré predstavovali jabĺčka. Súťažili sme o najkrajšie vymaľované jabĺčko, vyrobili sme si jedno veľké jabĺčko zo skladačiek, poskladali sme jablká podľa čísel od 1 do 10, ochutnávali sme nastrúhane jabĺčka, spoločnými silami sme si upiekli jablkovo - škoricový koláč,ktorý chutil najlepšie a samozrejme nechýbali piesne a básne o jabĺčkach. Červené jabĺčko, Na jabloni dáždnik zvoní, Bolo raz jabĺčko krásne.....                                                                                 

              Tatiana Hermanová 

          •  SLÁVNOSTNÉ STRETNUTIE PRI PRÍLEŽITOSTI MESIACA ÚCTY K STARŠÍM V OBCI KOŠKOVCE
            • SLÁVNOSTNÉ STRETNUTIE PRI PRÍLEŽITOSTI MESIACA ÚCTY K STARŠÍM V OBCI KOŠKOVCE

            • Milí starí rodičia,

              z detského srdiečka Vám, vľúdny pozdrav letí,

              veľa zdravia, šťastia od nás detí.....

              ..... aj takýmito slovami sa prihovárali žiaci Základnej školy s materskou školou, Koškovce 134 starým rodičom pri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

              Na pozvanie pána starostu obce Koškovce, žiaci školy v nedeľu  15. 10. 2023 preukázali  úctu  starým rodičom v Kultúrnom dome v Koškovciach. Z lásky a vďačnosti svojím starým rodičom venovali pásmo básní a piesní. 

              V slávnostnej atmosfére sa tešili zo spoločných chvíľ so svojimi najbližšími. Starých rodičov deti potešili okrem vystúpenia aj  darčekom , ktorý im nachystali v školskom klube detí.

               

          • SEPTEMBER V ŠKD
            • SEPTEMBER V ŠKD

            • 21. septembra sme si v ŠKD pripomenuli Medzinárodný deň mieru. Celé popoludnie sme si v oddeleniach zdôrazňovali dôležitosť slova mier, myšlienku šťastia, že môžeme žiť v mieri. Poslaním myšlienky tohto dňa nie je len zastavenie bojov a nepokojov, ale je to aj osveta a vzdelávanie v duchu tolerancie, humanizmu a úcta človeka k človeku. Ako symbol mieru si deti vyrábali holubicu s prianím mieru na celom svete.

              Svetový deň mlieka na školách. Tento rok si deti Školského klubu pripomenuli, akou dôležitou a zdravou potravinou je mlieko v živote každého človeka. Najprv sa s mliekom zoznámili po teoretickej stránke, potom prišla tá zaujímavejšia, praktická časť.V nej dievčatá pripravovali rôzne nátierky a chlapci naaranžovali syrové taniere. Každý mal možnosť ochutnať rôzne výrobky z mlieka od jogurtov, syrov, nátierok až po bryndzu či zakysané mlieko. Sladká bodka na záver bola príprava a následná ochutnávka pudingu. Deťom sa popoludnie venované mlieku veľmi páčilo, pretože pochopili, že je nielen chutné, ale aj zdravé.

          • SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU V ZŠ
            • SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU V ZŠ

            • 6.októbra sme si pripomenuli na našej škole tento deň, ktorý sa už po niekoľko rokov oslavuje v mnohých krajinách. Symbolom tohto dňa je celosvetovo známy smajlík – symbol šťastia a dobrej vôle a sloganom tohto dňa je: „Urobte láskavosť – pomôžte jednému človeku usmiať sa.“ Existuje aj Svetový deň smajlíkov, keby ste ho chceli hľadať, nájdete ho vždy 17. júla. Tento deň je určený na dobré skutky, dobrú náladu a na pochopenie sily úsmevu, ktorý robí naše dni krajšími. Hneď po príchode do školy dostali všetci žiaci smajlíkov, starší pripnutých na tričká, mladší v podobe medailí na krk. Tak isto pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci. A žiaci ešte lízanky s podobizňou smajlíka. Na hlavnej chodbe bola pripravená nástenka , na ktorú mohli žiaci pripnúť meno toho, kto ich dokáže rozosmiať. Neskôr pani riaditeľka, pani zástupkyňa a pani Bilecová navštívili deťúrence v našej materskej škôlke, ktorým tak isto odovzdali smajlíkov a lízanky, porozprávali sa s nimi a deťúrence sa pochválili svojimi prácami ku dňu úsmevu. Stretnutie v materskej škôlke bolo veľmi milé a plné úsmevov.

          • SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU V MŠ
            • SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU V MŠ

            • Každý rok v prvý októbrový piatok svet oslavuje Svetový deň úsmevu. Aj my v našej škôlke sme si užili tento deň rozdávaním úsmevov. Vyrobili sme si smajliky a  pomocou zábavných aktivít, sme vyčarili každému dieťaťu úsmev na tvári. Prekvapením bolo, keď nás navštívila pani riaditeľka, zástupkyňa, pani učiteľka krásne oblečené s farebnými čiapkami a košíkom plných smajlíkov a sladkosti, aby našim deťom, učitelkam vyčaríli úsmev na tvári.  

              Tatiana Hermanová 

          • SVETOVÝ DEŇ MLIEKA V MŠ
            • SVETOVÝ DEŇ MLIEKA V MŠ

            • 25.09.2023 sme si v našej škôlke pripomenuli Svetový deň mlieka v školách. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Keďže je mlieko bielej farby, tak aj my sme naše detičky obliekli do tričiek bielej farby. Pripravili sme prezentáciu o kravičkách, o výrobe mlieka a mliečnych výrobkoch. Každé dieťa si zakreslilo svoju kravičku Evičku a vyrobili si čelenku. Najväčším prekvapením bolo dojenie kravičky a ochutnávka mliečnych výrobkov, mlieka, ktoré si ochutili sladkou tyčinkou. Popriali sme si dobrú chuť!

              Tatiana Hermanová    

          • DEŇ VĎAČNOSTI
            • DEŇ VĎAČNOSTI

            • 21. september je Svetovým dňom vďačnosti. Na hodinách etickej výchovy v špeciálnych triedach sme si tento deň pripomenuli aktivitami. Vytvorili sme abecedu vďačnosti, za čo v živote môžeme ďakovať.  Aj za to „dobré“, aj za to „zlé“. Vypracovali sme pracovný list, kde sme na prsty ruky napísali päť osôb v živote, ktorým za veľa vďačíme. Čo je však najdôležitejšie, naučili sme sa, že musíme používať viac slovo ĎAKUJEM a ohodnotiť to, čo v živote máme.

              PaedDr. Gajdošová

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV
            • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            • Aj tohto roku sme si na našej škole pripomenuli EDL – Európsky deň jazykov a to na hodinách anglického jazyka, nemeckého jazyka a ruského jazyka.

              Povedali sme si pár zaujímavostí o cudzích jazykoch, spomenuli umelý jazyk esperanto, mŕtvy jazyk latinčinu, najstaršie jazyky ako sú : čínština, kórejčina, arméčtina, hebrejčina, gréčtina, latinčina.  Na svete existuje až 7 000 rôznych jazykov, viac ako polovica obyvateľstva Zeme hovorí jedným z 23 najpoužívanejších jazykov. Žiaci skladali puzzle vlajok , k nim písali názvy daných krajín a oficiálny jazyk krajiny, urobili si kvíz o cudzích jazykoch. Vo viacerých triedach počúvali piesne v rôznych jazykoch Európy a hádali v akom jazyku pieseň počuli.

              My, vyučujúce, dúfame, že sa aktivity žiakom páčili a uvedomili si význam učenia sa jazykov.

          • ZÁLOŽKA DO KNIHY
            • ZÁLOŽKA DO KNIHY

            • Záložky do knihy majú praktický význam pre označenie strany v knihe a zároveň môžu mať aj emocionálny alebo estetický význam pre čitateľa. Je to jednoduchý nástroj, ktorý zlepšuje zážitok z čítania a pomáha udržiavať knihu v dobrom stave.

              Takéto krásne záložky vytvorili žiaci 1. stupňa. Aj takouto milou aktivitou chceme podporiť u žiakov čitateľskú gramotnosť a radosť z čítania.

              Mgr. Gondorová

          • SVETOVÝ DEŇ SRDCA V MŠ
            • SVETOVÝ DEŇ SRDCA V MŠ

            • V našej materskej škole sme si 27.09.2023 pripomenuli Svetový deň srdca.                                        Prostredníctvom videa sa deti dozvedeli aké je dôležité srdce v našom živote. Ako je dôležité sa starať o svoje telo, zdravo sa stravovať, veľa športovať a otužovať sa na čerstvom vzduchu. 

              Aktivity: Deti mali pripravené farebne papiere, nožnice, lepidlo, rolka toaletného papiera, farbičky s ktorých si vyrobili najprv srdiečka, čelenku na ktorú si nalepili srdiečko, postavičku, ktorú vyfarbili, nalepili srdiečko na ľavú stranu a nalepili na rolku. Spoločne sme to zvládli.                                      

              Tatiana Hermanová 

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ČOKOLÁDY V MŠ
            • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ČOKOLÁDY V MŠ

            • Medzinárodný deň čokolády, ktorý pripadá na 13. septembra,  je oslavou najpopulárnejšej sladkosti na svete – čokolády. Čokoláda je okamžitým zdrojom energie pre telo i dušu, pomáha odstraňovať napätie a stres a zároveň vyvoláva v človeku príjemné pocity a pokoj. 

              Aj my sme našim detičkám v  škôlke pripravili deň plný čokolády. Deti súťažili v strihaní cukríkov na šnúrke, skladali veľkú papierovú čokoládu, ktorú si zakreslili. Z vyrobenej čokolády si urobili srdiečko. Na záver si deti pochutnali na horúcej čokoláde do ktorej si namáčali piškóty, odniesli si domov aj recept na jej výrobu.

               Domáca čokoláda: BB puding – 250g, Pokrmový tuk – 250g, Práškový cukor – 250g, Kakao – 50g. Vo vodnom kúpeli všetky suroviny zmiešame. Plníme do formičiek a dáme stuhnúť na chladné miesto.                                                             

              Tatiana Hermanová                                                       

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
            • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            • Vážení zákonní zástupcovia žiakov, oznamujeme Vám, že dňa 20. septembra 2023 /streda/ o 15,15 hod. sa v našej škole uskutoční plenárne a triedne rodičovské združenie. Zároveň sa bude voliť zástupca rodičov do Rady školy.

               

              Vaša účasť je dôležitá.

          • PRVÁCI NA NÁVŠTEVE V ŠKÔLKE
            • PRVÁCI NA NÁVŠTEVE V ŠKÔLKE

            • Milá návšteva v škôlke.

              Dňa 08.09.2023  zazvonil zvonček v škôlke, zostali sme prekvapení, kto k nám prišiel. To bola aká vzácna návšteva, keď k nám prišli naši kamaráti z 1. a 2. ročníka spoločne so svojou pani učiteľkou Žanetou. Spolu sme si zaspievali,zatancovali,zarecitovali, zahrali pohybové hry a bolo nám spolu super.                     

              Tatiana Hermanová 

          • PRVÉ DNI V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU
            • PRVÉ DNI V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU

            • Žiaci ZŠ s MŠ nezačali školský rok s knihou v ruke. V utorok si na prvých hodinách oprášili svoje teoretické vedomosti týkajúce sa ochrany života a zdravia človeka, ktoré si ešte v ten deň overili v praktickej časti.

               V stredu si svoje športové  schopnosti preverili v športových disciplínach. Koškovský beh  začali naše najmenšie detičky z MŠ. Pokračoval 1. stupeň, po ňom druhý. Všetkých povzbudzoval starosta obce Koškovce a pedagogickí pracovníci. Po ňom žiaci pokračovali  v súťažení. Sed – ľah, streľba zo vzduchovky, stolný tenis, štafeta – to sú len niektoré z mnohých disciplín, v ktorých všetci podali výkon podľa svojich schopností. Samozrejme, každý chcel byť najlepší a vyhrať Pohár RŠ.

              Snaha súťažiacich bola veľká. Počasie im prialo a úsmevy na ich tvárach prezrádzali, že začiatok školského roka si naozaj užili. Víťazi a ocenení prevzali z rúk RŠ medaily a víťazný pohár naplnený sladkou odmenou.                                                                   

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
      • 0905541712
      • 057 78 88 000 0918 462 501
      • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
      • 036158933
      • 2021339100
      • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje