• Novinky

          • Privítali sme jeseň
            • Privítali sme jeseň

            • Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia. S príchodom jesene sa mení aj príroda. Aj keď nás tento týždeň v našej škôlke nebolo veľa, no aj tak sme si našu škôlku začali postupne vyzdobovať a priniesli do nej kúsok z jesene.

              Konár sme si vyzdobili jesenným lístím, v triede sme si urobili jesenné stromčeky, ktoré hýria mnohými farbami. Ale treba sa pozrieť aj na iné stránky jesennej prírody, ako je zber plodov a zeleniny, ktoré nám budú dávať vitamíny počas zimy a ochránia nás pred neželanými chorobami. Naše detičky si preto vyrobili farebné šťavnaté jabĺčka, ktoré sme si zavesili na stenu.

              Mgr. Katarína Šimečková

          • Svetový deň mlieka v školách
            • Svetový deň mlieka v školách

            • Svetový deň mlieka v školách - 26.09.2018 sme si pripomenuli aj na našej škole. V tento deň sa žiaci obliekli do bielych tričiek, na znak bielej farby mlieka. V čase veľkej prestávky na chodbe školy čakal žiakov nápis vyskladaný z krabičiek mlieka: M L I E K O. Všetci žiaci školy a učitelia si pri tejto príležitosti uvedomili význam mlieka pre naše zdravie, dôležitosť pitia mlieka a jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti.

              Vďaka RZ pri ZŠ s MŠ v Koškovciach všetci žiaci školy dostali mliečny darček - 250 ml. ochuteného mlieka. Aj naši škôlkari už vedia, že mlieko je véééééľmi dôležité pre naše kosti, zúbky, ale aj pre zdravie malých i veľkých. Veríme, že aj vďaka Svetovému dňu mlieka v školách, naši žiaci nevynechajú mliečne výrobky zo svojho stravného lístka.

              Mgr. Krížová

          • Európsky deň jazykov
            • Európsky deň jazykov

            • Každoročne sa dátum 26. september spája s oslavou Európskeho dňa jazykov. Tento deň je oslavou všetkých jazykov používaných v Európe. Cudzie jazyky si zaslúžia vlastný sviatok a našu pozornosť aj preto, aby sa

              • zvýšilo povedomie o veľkej rozmanitosti jazykov v Európe,
              • podporila kultúrna a jazyková rôznorodosť,
              • podporili ľudia všetkých vekových kategórií, aby sa učili jazyky – znalosť viacerých jazykov zvyšuje šance nájsť si zamestnanie.

              Pri tejto príležitosti sme pre žiakov našej školy pripravili aktivity, didaktické hry, ktorých sa zúčastnili počas vyučovacích hodín. Vybraná skupina žiakov pod vedením pani učiteľky Kakutovej tieto aktivity so žiakmi viedla, usmerňovala, kontrolovala správnosť riešení.

              Prváci a druháci mali za úlohu poskladať PUZZLE - vlajky. Tretiaci a štvrtáci sa zabavili pri hre „Kubo velí...“, piataci a šiestaci pri hre „Kruhy“ a starší žiaci správne odhadovali a dopĺňali pojmy na „Rodostrom“. Pri hrách vždy pracovali so slovnou zásobou v anglickom, nemeckom, ruskom a rómskom jazyku.

              Akcia bola podporená nástenkou vo vestibule školy pri príležitosti Európskeho dňa jazykov a rozhlasovým vysielaním.

              Veľká pochvala patrí tým žiakom, ktorí sa sami aktívne zapojili do tvorivých aktivít Európskeho dňa jazykov. Sami pripravili prezentácie pri príležitosti tohto sviatku. Ich tvorba bola prezentovaná pred vyučovaním vo vestibule školy.

              Mgr. Hajdučková

          • Európsky týždeň športu
            • Európsky týždeň športu

            • Pri príležitosti Európskeho týždňa športu sme sa v piatok 21.09.2018 aktívne zapojili k iniciatíve Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Úlohou Európskeho týždňa športu je jeho podpora a propagácia zdravého životného štýlu.

              Dlhoročná tradícia našej školy - Koškovský beh, aj tohto roku motivovala žiakov k pohybu a súťaživosti. Športové disciplíny, ktorých sa zúčastnili všetky triedy, boli odrazom športových schopností a snahy žiakov o NAJ výsledky v boji o Putovný pohár riaditeľa školy. Do športových aktivít sa zapojili aj malí kamaráti z našej škôlky. Ich výkony boli hodné sladkej odmeny a "naozajstnej" medaily :-)

              Veľká vďaka patrí všetkým zúčastneným žiakom, Rodičovskému združeniu - za medaily a sladkú odmenu víťazom, policajtom z Koškoviec - ktorí nám opäť neodmietli pomoc pri koordinácii dopravy a koškovského behu v uliciach obce, ale aj učiteľom - ktorí dbali na bezproblémový priebeh a prípravu celého Dňa športu.

              Mgr. Krížová

          • Deň slovenského kroja
            • Deň slovenského kroja

            • Prísť do školy v kroji? Kto už by v dnešnej dobe takto chodil oblečený?

              Z úcty k slovenským tradíciám učiteľky 1. stupňa v spolupráci s MŠ v Koškovciach dňa 11.09.2018 zorganizovali pre deti projektové vyučovanie, ktoré sa týkalo práve tohto ľudového oblečenia. Žiaci „prehrabali“ babičkine skrine, oprášili staré kroje a takto krásne vyobliekaní prišli do školy. Jednotlivo prezentovali svoje ľudové oblečenie alebo ich časti. Potom sa v skupinách pustili do pripravených aktivít. Štvrtáci farebnými bavlnkami vyšívali vzory na panamu, tretiaci s druhákmi maľovali ľudové prvky na plátno, prváci s deťmi z materskej školy vyfarbovali omaľovánky ľudových vzorov. Záver projektu patril nácviku spoločného tančeka a spevu piesní.

              Aj takýmto spôsobom chceme vzbudiť u detí záujem o uchovávanie ľudových tradícií.

              Mgr. Gondorová

          • Informácia o výberovom konaní
            • Informácia o výberovom konaní

            • Obec Koškovce v zmysle § 4 zákona č. 596/ 2003 Z.z. o o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Základnej školy s materskou školou, Koškovce 134, 067 12 Koškovce.

            • Zhodnotenie akcie Školský výlet 1. – 4. ročníka

            • Dňa 22.6.2018 sa žiaci 1. - 4. Ročníka zúčastnili školského výletu. So svojimi vyučujúcimi navštívili Vojenské múzeum vo Svidníku a ZOO - park v Stropkove. Vo Svidníku nám priblížili život ľudí počas 1. a 2. svetovej vojny, ukázali stroje a techniku, ktorá sa počas vojen používala, uniformy, predmety dennej potreby. V Stropkove sme sa tešili zo zvieratiek, ktoré tu žijú. Najviac zaujali hady a leguány. Mali sme spolu pekný deň.

          • Škola v prírode
            • Škola v prírode

            • V dňoch 10.6.2018 - 14.6.2018 sa žiaci 3. a 4. ročníka ZŠ s MŠ Koškovce zúčastnili pobytu Školy v prírode vo Vysokých Tatrách. Cestou do Tatier navštívili Ľubovniansky hrad, v ktorom si stihli pozrieť  vystúpenie sokoliarov. Aj keď počas pobytu bolo počasie ako na hojdačke, deti sa previezli lanovkou na Skalnaté pleso, Hrebienok, navštívili múzeum v Tatranskej Lomnici, botanickú záhradu, Beliansku jaskyňu,  hrad v Kežmarku a množstvo iných prírodných krás našich Tatier.  Vyčerpaní z náročných turistických prechádzok sa deti radi vracali na hotel, ktorý im poskytol vhodný relax, ale aj ponúkol veľa priestoru na rôzne športové aktivity. Deti si večer svoje turistické aktivity poctivo zapisovali do denníčkov, aby na svoje zážitky tak skoro nezabudli. Dúfajme, že na tento týždeň v Tatrách budú ešte dlho spomínať.

              Mgr. Janette Gondorová

          • Deň Zeme s veveričkami
            • Deň Zeme s veveričkami

            • Mesiac apríl je významný hlavne tým, že sa viac ako inokedy zaoberáme ochranou životného prostredia. Aj my v ZŠ s MŠ v Koškovciach sme sa so žiakmi 1. – 4. ročníka svojimi aktivitami zamerali na to, aby sme svojimi malými skutkami prispeli k záchrane našej planéty.

              Dňa 20.04.2018 nás navštívila Ing. Anna Macková, pracovníčka správy CHKO Východné Karpaty, ktorá so sebou priniesla dve malé zachránené veveričky. Tie sa okamžite stali „ stredobodom detského sveta.“  Keď nastal čas kŕmenia, mohli deti priamo pozorovať  ako pijú mliečko a pohladkať ich po ich hebkom kožúšku. Mnohí mali to šťastie podržať ich alebo kŕmiť tiež. Akoby sa malý kúsok lesa premiestnil do jednej vyučovacej triedy.  Okrem toho si pani ochranárka pre nás pripravila zaujímavé aktivity. Prvá bola o význame a spôsobe separovania odpadu. Naši malí žiaci si to mohli takisto vyskúšať v praxi. Zvládli to výborne a dokázali, že boli pri výklade veľmi pozorní. Ďalšou zaujímavou aktivitou bolo spoznávanie stôp lesnej zveri. Pomocou autentických odtlačkov si  mohli sami vyrobiť plagáty so stopami a zároveň overiť svoju šikovnosť pri ich odhaľovaní. Okrem toho sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavostí o lesných zvieratách.

              Nadšené tváre detí svedčili, že sa im akcia páčila. Najväčší dojem v nich vyvolali hlavne veveričky. Deti sa mohli priamo zúčastniť na ich záchrane. Zároveň sľúbili, že to, čo sa naučili o separovaní odpadu budú uplatňovať aj v bežnom živote. Každý človek bez ohľadu na vek môže prispieť k ochrane našej nádhernej planéty.

              Mgr. Anna Stirčáková

          • Týždeň detskej radosti / Koškovský talent
            • Týždeň detskej radosti / Koškovský talent

            • Radosť je stav vyvolaný niečím príjemným. Je spojená s pocitom šťastia, jasnou a pozitívnou náladou. Šťastného človeka spoznáme podľa úsmevu, ale i hlasného smiechu. Celý týždeň od 16.4.2018 do 20.4.2018 naplnený radosťou, prežívali deti 1.- 4. ročníka zo ZŠ s MŠ Koškovce. Každý deň si pre nich vyučujúce pripravili aktivitu, ktorá im spríjemnila čas strávený v škole.

              Deti prežívali radosť z toho, že sa o nich staral vylosovaný spolužiak,  navzájom sa obdarovali vlastnoručne vyrobenými malými darčekmi. Všímali si svoje okolie a neskôr sa podelili so spolužiakmi o skúsenosť, čo všetko ich v daný deň potešilo. Deti privítali, keď im v zvolený deň učiteľka oznámila, že im splní jedno želanie.

              Celý týždeň sa všetci tešili na piatok 20.4.2018. Deti nacvičovali, skúšali, pripravovali sa na Koškovský talent. Popoludní mal každý žiak možnosť ukázať svoje nadanie, svoj talent. Predviedli, ako dokážu narábať s loptou, cvičiť gymnastiku. Krásne recitovali, spievali i hrali na hudobnom nástroji. Ba dokonca nás presviedčali o tom, že matematika je zaujímavá veda.

              Zaujímavé bolo sledovať výkony a snahu všetkých súťažiacich. Každý z nich bol odmenený malou pozornosťou. Deti potešili vyučujúce i ostatných prítomných. Prajeme si naďalej prežívať dni naplnené radosťou z vecí výnimočných i vedieť hľadať výnimočné v prežívaní bežného dňa.

              Mgr. Zuzana Hajdučková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Koškovce 134
        • 0905541712
        • 057 78 88 000 0918 462 501
        • Koškovce 134 Koškovce Slovakia
        • 036158933
        • 2021339100
        • Telefón: 057/77 97 116 Mobil: 0915 440 505 Email: veducasjkoskovce@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje